Bozkır’a bağlı Soğucak Mahallesi’nde düzenlenen şehitlere vefa programıyla, Çanakkale Şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler saygıyla yâd edildi.  Soğucaklı Ali Şahin ve Cemal Altınsoy önderliğinde mahalle sakinleri ve hayırsever İlyas Küçüker’in yemek ikramı ile gerçekleşen programa, Bozkır Kaymakamı Emre Öztürk, Bozkır Müftüsü Seyit Böget, Soğucak Mahallesi Muhtarı İbrahim Mancır, Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürü  Cengiz Koç, Bozkır Belediyesi Meclis Üyesi Hayri Ak, Mahalle halkı, öğrenciler ve Konya, Karaman illerinden Soğucaklı vatandaşlar katıldı. Öğrencilerin hazırlamış olduğu şiir ve marşlar izleyenlere duygulu anlar yaşattı. 

ÇANAKKALE SAVAŞI KAHRAMANLIK DESTANLARINDAN BİRİSİDİR

Bozkır Kaymakamı Emre Öztürk, Soğucaklı mahalle halkına düzenledikleri etkinlik için teşekkür ederek, “Soğucaklı öğrenciler , öğretmenler ve mahalle sakinleri tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi yıldönümü nedeniyle düzenlenen programa katılmaktan oldukça mutluyum. Soğucaklı öğretmenler ve öğrenciler hazırladıkları program ile bizleri duygulandırdılar. Bu güzel programın hazırlamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Düzenlenen anma programı için Konya başta olmak üzere çok sayıda Soğucaklı bir araya gelerek şehitlerini andı.  Çanakkale şanlı tarihimizin kahramanlık destanlarından biridir. Bu zaferin, milletimizin tarihinde ayrı bir yeri ve önemi vardır. Çanakkale’de Türk ordusu ile düşman askerleri arasında aylarca süren çok kanlı kara ve deniz savaşları yapılmıştır. Bu zafer vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neler başarabileceğinin en güzel kanıtıdır” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM

Bozkır Belediyesi Meclis Üyesi Hayri Ak da, “Soğuçaklı öğrencilerimiz 18 Mart Çanakkale Zaferi ile başarılı bir anma programına imza attılar. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen başta öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. Bu vatan ve bayrak için canlarını feda eden kahraman askerlerimizin mekânları cennet olsun. Gazilerimize ise Allah’tan acil şifalar diliyorum. Programın düzenlenmesinde emeği geçen mahalle halkına, öğrencilerime ve öğretmen arkadaşlarımı çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi güzel bir program ile anmış olduk” ifadelerini kullandı. 

ANMA PROGRAMLARI GENÇLERİMİZİN BİLİNLENMESİNDE OLDUKÇA ÖNEMLİ 

Bozkır İlçe Müftüsü Seyit Böğe de, “Bozkır'a bağlı Soğucak köyü sakinleri, her sene düzenledikleri program ile başta Çanakkale Şehitleri olmak üzere bu vatan uğruna şehit olmuş Mehmetçiklerimizi düzenledikleri programlar ile anıyorlar. Bu programların yapılmasına destek olan ve programlara katılan Soğucak Köyü sakinlerine teşekkür ediyorum. Bu programlar birer vesiledir. Şehitlerimizin bu vatanı niye bizlere emanet etmişler, niçin bu topraklardayız, ne yapmamız gerektiğinin vurgusudur. Çocuklarımıza ve gençlerimize unutturmamaktır. Bu programın düzenlenmesinde katkı yapan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bizler de bu programdan bulunmak ve bu olayın içinde olmaktan oldukça memnunuz. Çocuklarımız bu ruhla yetişir ise onlar geleceğimiz olarak ülkemize sahip çıkarlar ve daha çok hizmet ederler. Hocalarımız çocuklarımızı bu ruh ile yetiştirdiği sürece biz daha çok zaferlere imza atarız. Bundan eminim” dedi.

ANMA PROGRAMI İLE ÖĞRENCİLERİMİZE ÇANAKKELE  RUHUNU YAŞATIYORUZ 

 “Mahalle halkımız ile birlikte yaklaşık 5 yıldan beri Çanakkale Şehitlerimiz başta olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden kahraman Mehmetçiklerimiz anıyoruz. Çocuklarımıza Çanakkale ruhunu yaşatıyoruz" diyen Bozkır Soğucak Mustafa Yamaner İlkokulu öğretmenlerinden Aylin Özcan da şunları söyledi: "Öğrencilerimiz ile birlikte çalışmalarımıza 2. dönem başlıyoruz. Anma programlarında görev alan öğrencilerimiz oldukça heyecanlanıyor. Görev alamayan öğrencilerimiz ise bizlerden önümüzdeki yıllar için söz alıyor. Bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan, başta ulu önder, Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu mücadeleye katılan tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

GAZİLERDEN ANMA PROGRAMINA DESTEK

Bozkır İlçesine bağlı Soğucak Mahallesi’nde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programına Kıbrıs Gazileri de katılarak destek oldu. Kıbrıs gazilerinden Mehmet Gürses, “Çanakkale  dünyanın kalbi. Çanakkale Savaşı ile bütün dünyaya nam vermiş, şan vermiş bir mücadeledir. Kahraman Türk askerlerinin ölümden korkmadığını göstermiştir. Bütün dünyaya Çanakkale’nin geçilmez olduğunu göstermiştir. Öğrencilerimiz hazırlamış oldukları program ile Çanakkale Zaferi'ni tekrar bizlere yaşatmış oldular. Anma programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.  Kıbrıs Gazisi Kadir Erdoğdu da, “20 Temmuz 1974'te Kıbrıs Harekâtında yaşamış olduğum ruhu öğrencilerimiz bugün bir kez daha bana yaşattılar. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

Bozkır Soğucak Mahallesi Muhtarı İbrahim Mancır da, “Soğucaklılar olarak her yıl Çanakkale Şehitlerimizi anma programı gerçekleştiriyoruz. Mahalle sakinlerimiz ve hemşerilerimiz programlarımıza maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum. Anma programımızın yanında köyümüzde düzenlenen anma şenlikleri ile hemşerilerimizi bir araya getiriyoruz” dedi.

ÇANAKKALE RUHUNU DİRİ TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ

“18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü tüm ulusumuza mal edilmiş, o zaferde canlarını veren şehitlerimiz sayesinde bu vatan uğrunda yaşayabiliyoruz" diyen Soğucak Mustafa Yamaner Ortaokulu Müdürü Adem Kara da, "Bu nesli her zaman bilinçli tutarak, ecdadımızın nasıl mücadele ettiğinin göstergesidir. Öğrencilerimize düzenlediğimiz programlar ile Çanakkale ruhunu diri tutmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize vatan ve millet sevgisini en iyi şekilde aşılamaya çalışıyoruz. Çanakkale Savaşında yaşanan kahramanlıklar imanın ve cesaretin gücünü gösteriyor. Türk milletinin gözünü kıpmadan vatan ve bayrak uğruna şehit olabileceğini gösteriyor” ifadeleri kullandı.  Soğucak Mustafa Yamaner İlkokulu  Aysun Cengiz, “Öğrencilerimiz bugün bizlere Çanakkale Zaferinin ruhunu bizlere tekrar yaşatmış oldu. Öğrencilerimiz bugün hazırladıkları program ile Çanakkale Zaferi'ne götürmüş oldular. İnşallah önümüzdeki sene daha güzel anma programımız ile şehitlerimizi anmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KURAN-I KERİM VE HATİM DUALARI OKUNDU

Bozkır Müftüsü Seyit Böget'in Kuran-ı Kerim tilaveti ve Hatim duaları ile birlikte eller semaya açıldı. Şehitler için dua edildi. Hayırsever İlyas Küçüker tarafından programa katılanlara düğün pilavı ikramı yapıldı. Yemeğin ardından yapılan sohbetle birlikte program sona erdi. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim