İl Müftülüğü ve Camileri Temizleme Derneği tarafından 1-7 Ekim 2017 Tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla kaynaşma programı düzenlendi. Programda 2017 Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmada dereceye girenlere de ödül verildi. Hafızlık, Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma, Ezanı Güzel Okuma, Hutbe etkili sunum ve hutbe yazma yarışmasında dereceye giren personel ödül alma mutluluğu yaşadı. 

Diltaş Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ödül töreni programı ve kaynaşma yemeğine İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Balıkesir İl Müftüsü İbrahim Öcüt, Konya Camileri Temizleme Derneği Başkanı Rıza Mendi, Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç ile il Müftü Yardımcıları, ilçe müftüleri  ile çok sayıda din görevlisi katıldı.  

Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Konya Merkez Vaizi ve Konya Camileri Temizleme Derneği Başkan Yardımcısı Abdurrahman Büyükkörükçü, “Derneğimiz kuruluşundan bugüne kadar Konya’da bulunan merkez ve ilçelerimizdeki camilerimizi temizledi. Camilerimiz tertemiz olmalı. Pırıl pırıl olmalı. Camilerimizin ve mescitlerimiz temizliği konusunda imam ve müezzin kardeşlerimizin temizlik konusundaki çalışmaları takdire şayan.  Cenabı Allah  gönüllerimiz mana alemlerimizi gönül ufkumuzu da temiz kılsın.  Düzenlemiş olduğumuz programda bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

Camilerin ve din görevlerin yılda sadece bir defa hatırlanmaması gerektiğini ifade eden İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar da, “Camilerimiz ve din görevlilerimiz sadece bir gün hatırlanmamalı. Farkındalık olması amacıyla Camiler ve din görevliler haftasında çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz.  Camilerimize gelen vatandaşlarımızı inşa ve ihya  etmemiz gerekiyor.  Camilerimizi belli bir kesimin sığınağından kurtarmak zorundayız.  Ama tabi ki meclislerimiz ağzı dualı ihtiyarlarımız da yer var. Camilerimiz sadece ihtiyarlarımızın geleceği yerler olmamalıdır.  Bunun için de imamlarımız ve müezzinlerimiz olmak üzere herkese görev düşüyor. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor.  Camilerimizde ihtiyara, gencimize ,çocuğa yer varsa günahkara ve dindara yer varsa om caminin kupesi altında herkese yer vardır.  Camilerimiz imamlarıyla, müezzini ve cemati ile kaynaşmış bir şeklide dışarıya model olmalıdır” dedi. 

Konuşmaların ardından yapılan yarışmalarda dereceye giren din görevlerine ve kursiyer öğrencilere ödülleri programa katılan protokol üyeleri tarafından verirken, misafirlere geleneksel Konya düğün pilavı ikram edildi.

YAPILAN YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLER İSE;  

İL BİRİNCİLERİ: 

Ahmet Eryılmaz: Erkek Din Görevlileri Arası Hafızlık Yarışması  Birincisi 

Şerife Toklu: Kadın Din Görevlileri Arası Kuran-I Kerim Güzel Okuma Birincisi 

Medine Yılmaz: Kadın Din Görevlileri Arası Hafızlık Yarışması Birincisi 

Memiş İkbal Karaduber:  Erkek Din Görevlileri Arası Kuran-I Kerim Güzel Okuma Birincisi 

Fatih İş; Erkek Din Görevlileri Arası Ezanı Güzel Okuma Yarışması Birincisi 

Abdullah Çoşkun:  Erkek Din Görevlileri Arası Hutbe Etkili Sunumu Birincisi 

Yaşar Ünlü: İl Ve İlçe Müftülüklerinde Görevli Tüm Personeller Arası Hutbe Yarışması 

İL İKİNCİLERİ 

Muammer Büyükuğuz: Erkek Din Görevlileri Arası Hafızlık Yarışması 

Furkan Demirci: Erkek Din Görevlileri Arası Kuran-I Kerim Güzel Okuma 

Emrah Çifçi: Erkek Din Görevlileri Arası Ezanı Güzel Okuma Yarışması 

Esra Kızıl: Kadın Din Görevlileri Arası Hafızlık Yarışması 

Raziye Kara: Kadın Din Görevlileri Arası Kuran-I Kerim Güzel Okuma 

Şenol Öz: Erkek Din Görevlileri Arası Hutbe Etkili Sunumu 

Mevlüt Yılmaz: İl ve İlçe Müftülüklerinde Görevli Tüm Personeller Arası Hutbe Yarışması 

İL ÜÇÜNCÜLERİ

İsa Çakal: Erkek Din Görevlileri Arası Hafızlık Yarışması  

İbrahim Yaya: Erkek Din Görevlileri Arası Kuran-I Kerim Güzel Okuma

Mehmet Koçak: Erkek Din Görevlileri Arası Ezanı Güzel Okuma Yarışması 

Emine Aslan: Kadın Din Görevlileri Arası Kuran-I Kerim Güzel Okuma 

Ali Osman Korkmaz: Erkek Din Görevlileri Arası Hutbe Etkili Sunumu 

Yakup Kahraman: İl ve İlçe Müftülüklerinde Görevli Tüm Personeller Arası Hutbe Yarışması 

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Kız Öğrenciler Hafızlık Yarışması Türkiye  birincisi  ve Türkiye üçüncüsü Konya’dan oldu. Başarılı olan Feyza Nergiz Nidanur Bacak’ın ödülü Balıkesir İl Müftüsü Balıkesir İl Müftüsü İbrahim Öcüt tarafından takdim edildi. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim