Konya’nın çevresinde etkili olan kar yağışı il merkezinde genellikle yağmur olarak görüldü. Önceki gün Konya il merkezinde aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle başta sanayiler olmaz üzere birçok bölgede su baskınları oldu. Yollar su altında kaldı, özellikle altgeçitlerde biriken yağmur suyu nedeniyle birçok altgeçit kullanılamaz hale geldi. Rögar kapaklarından dahi su fışkırdı. 

Aynı günün akşamımda ise soğuk hava etkili oldu. Gece saatlerinde sıcaklığın sıfırın altına düşmesiyle birlikte yollarda biriken yağmur suları dondu. Sabahın erken saatlerinde Konya genelinde etkili olan kar yağışı da buna eklenince, kazalar kaçınılmaz oldu. 

ŞEHİRLERARASI YOLLARDA ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANDI

Kar yağışı ve tipi nedeniyle şehirlerarası yollarda ulaşım güçlükle sağlanırken, Antalya’nın Akseki ilçesinden Konya yönünde ilerleyecek olan yolcuların geçişine uzun süre yolun kapalı olması nedeniyle izin verilmedi. Diğer yandan Konya’dan da Antalya istikametinde gidecek olan araçlar, Seydişehir’den öteye geçemedi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Konya Afyonkarahisar, Konya Aksaray, Konya Adana ve Konya Karaman güzergahlarında da ulaşım güçlükle sağlandı. Görüş açısının yoğun tipiye bağlı olarak zaman zaman sıfıra düştüğü yollarda sürücüler zor anlar yaşadı. Karayolları ekipleri yolları açık tutmak için yoğun tipiye rağmen mücadeleye devam etti. 

ÇOK SAYIDA TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ

Sabah saatlerinde Konya’ya kısa süreliğine etkili olan kar yağışı, özellikle şehrin kırsal ve açık bölgelerinde daha çok hissedildi. Önceki gün yağan yağmur ve gece meydana gelen don olayının üzerine kar yağışı da eklenince yollarda gizli buzlanma oluştu. Gizli buzlanmaya bağlı olarak Konya genelinde irili ufaklı çok sayıda kaza meydana geldi. Gödene Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’ne ait körüklü şehir içi yolcu otobüsü buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda makasladı. Aynı bölgede bir otomobil sürücüsü kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek yoldan çıktı. Otomobil, yol kenarındaki toprak yığınına çarparak durabildi. Gödene Mahallesi’nde araçlarıyla yola çıkan birçok sürücü benzer kazalarla karşı karşıya kaldı. Cadde üzerinde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Bazı araç sürücüleri kazaya karışmamak için hamle yaparken, yoldan çıkıp duvara ve elektrik direğine çarptı. 

Şehir merkezinde de benzer durumlarla karşılaşıldı. Şehrin birçok noktasında maddi hasarlı çok sayıda kaza meydana geldi. Kazalar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, trafik ekipleri, yolları trafiğe açık tutmak ve yeni kazaları önlemek için çaba harcadı. Vatandaşlar, sabah saatlerinde yolların cam gibi olduğunu ifade ederek, buzlanmaya karşı önlem almadıkları için belediye yetkililerine ateş püskürdü. 

METE ALİ MAVİŞ

Editör: TE Bilişim