Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, son yıllarda yeniden yapılanan ve toplumun ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği yenilikçi uygulamalarıyla dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıtası’nın birçok ilke imza atarak Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 191 yıldır şehirlerin güvenliği ve halkın huzuru için çalışan Zabıta Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünü kutladı. 

Zabıta Teşkilatı’nın, günümüzde şehirlerin modern hale gelmesi, şehir kültürünün hakim olması için belediyenin vitrini olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın son yıllarda toplumun ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği yenilikçi uygulamalarıyla dikkat çektiğini ve birçok ilke imza atarak Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. 

Konya’da Engelli Hakları Amirliği, Turizm Zabıtası, Atlı Zabıta Amirliği, Emniyet ile ortak trafik ekibi, İlan ve Reklam Denetim Amirliği, Mobil Park Polisi ve motorize ekipleri ile örnek çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, Geceyi gündüze katarak çalışan bütün zabıta mensuplarına teşekkür ederek, Zabıta Teşkilatı’nın 191. Kuruluş yıldönümünü kutladı. 

Başkan Akyürek, 9 Eylül Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde saat 11.00’da düzenlenecek Zabıta Haftası kutlamalarına bütün Konyalıları davet etti. 

ZABITA HER ZAMAN YANINIZDA 

Engelli Hakları Zabıta Amirliği ile engellilerin sorunlarına çözüm üreten Büyükşehir Zabıtası, engelli dernekleri ile yakın işbirliği içinde çalışmalarını yürütüyor, özel eğitim alan çocuklarla her yıl pek çok etkinlik düzenliyor. Turizm Zabıtası uygulaması ile şehre gelen misafirlerin karşılaştıkları sorunlara anında çözüm üreten Zabıta, misafirlere ihtiyaç duydukları bilgilendirmeyi de sağlıyor. 

EMNİYET İŞBİRLİĞİ İLE ÖRNEK UYGULAMALAR 

İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte Türkiye’de bir ilk olarak kurulan Ortak Trafik Ekibi ile trafikte yaşanan sorunları çözmek için birlikte çalışan Büyükşehir Zabıta, yine İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirdiği Mobil Park Polisi uygulaması ile şehirde bulunan bütün parkların denetimini ortak ekiplerle yaparak güvenliği sağlıyor. Büyükşehir Zabıta bünyesinde kurulan motorize ekipler ise, karşılaşılan sorunlara hızlı çözüm üretmek amacıyla hizmet veriyor. 

ATLI ZABITA AMİRLİĞİ 

Tarihi bir başkent olan Konya’nın dokusuna uygun olarak Atlı Zabıta Amirliği kuran Büyükşehir, şehirde hayvan sevgisini yaygınlaştırmanın yanı sıra, engebeli ve büyük parklarda Zabıta hizmetlerini de bu şekilde yürütüyor. Yerli ve yabancı turistlerin büyük beğenisini toplayan Atlı Zabıtalar, yurt içinde düzenlenen çeşitli programlara ve binicilik müsabakalarına da katılıyor. İlan ve Reklam Denetim Amirliği ise, daha önce gelişi güzel dağıtılan çevre kirliliğine yol açan el ilanları ve reklamları bir düzen altına alıyor.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim