Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMM) MERSİS programına geçiş konulu bilgilendirme semineri düzenledi. SMMM Konferans  salonunda düzenlenen seminere çok sayıda davetli katıldı. Mersis programının çalışma sistemi ve amaçları anlatılan seminerin açılışında konuşan SMMM Konya Şubesi Başkanı İsmail Turan, “Bu sistem bizlere çok büyük kolaylık sağlayacaktır” dedi.
MERSİS NEDİR?
Mersis şirketlerin devletle iletişimini online olarak sağlamasını yarayacak bir sistem.  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yürüttüğü Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) Projesi ile yaklaşık 3 milyon işletmenin kimlik bilgileri elektronik ortama taşınacak ve buradan izlenecek. Bu sistem ile kayıtdışı ekonominin önüne geçilmeye çalışıyor. Şirket kurulmasından, Sicil Tasdiknamesine kadar her türlü bürokratik zorunluluk bu sistem sayesinde kolayca yapılabilecek.
BÜROKRATİK HANTALLIKTAN KURTULALIM
Seminerin başlangıcında bir konuşma yapan SMMM Konya Şube Başkanı İsmail Turan Mersis sistemi ve amaçlarından bahsetti. Turan konuşmasının devamında, “Bu kadar teknoloji ilerlemiş, böyle güzel gelişmeler yaşanıyorken hala 1956 ticaret yasalarını kuillanıyor olmamız çok ilginç. Her türlü imkan var. insanları mağdur edip durmanın bir anlamı yok. Hala Sicil Tasdiknamsi Açılış ve Kapanış Tasdiknamesi vermek zorundayız. Bunlar insanlara külfet. Bu bürokratik hantallıktan kurtulmak zorundayız” dedi.
HASAN AYHAN 
Editör: TE Bilişim