Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Genç KOMEK bünyesinde Konya genelinde gerçekleştireceği Yaz Okulu kayıtları 10-21 Haziran tarihleri arasında alınacak. Genç KOMEK Yaz Okulu Konya genelinde 4 yılda 90 binden fazla öğrenciye yaz tatillerinde “Dinimiz ve Değerlerimiz”, “Spor” ve “Sanat” eğitimleri vererek Türkiye’ye örnek oldu. Her yıl belli bir müfredat uygulanarak çocukların her anına yönelik eğitimler, yayınlar, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yaş gruplarına özel olarak verildiği Genç KOMEK Yaz Okulunda; öğrenciler sportif ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra dostluk, kardeşlik ve paylaşma gibi değerlerle birlikte Peygamber Efendimizin hayatı ve Kur’an-ı Kerim eğitimi alıyor. 

HEM EĞLENECEKLER HEM ÖĞRENECEKLER 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, GENÇ KOMEK’in Konya’nın yeni markası haline geldiğini belirterek, projenin çocuklar için çok önemli olduğunu kaydetti. Başkan Altay, “Geçtiğimiz yıl 20 bin 762 çocuğumuz hem değerler eğitimi hem de sanat ve spor dalında 8 haftalık bir eğitimden geçtiler. Bu eğitimle çocuklarımıza bir taraftan bizi biz yapan değerleri anlattık, bir taraftan da sanata ve spora bir başlangıç yaptık. Yoğun ilgi gören Genç KOMEK Yaz Okulu bu yıl da Konya genelinde 7-16 yaş arası binlerce gencimizi eğlendirirken öğretmeye, yaz tatillerini dolu dolu geçirmelerine yardımcı olmaya devam edecek” dedi. 

GENÇ KOMEK KONYA’NIN HER YERİNDE 

Konya Valiliği’nin koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Müdürlükleri, İl Müftülüğü ve ilçe belediyelerinin katkısı ile gerçekleştirilen Genç KOMEK Yaz Okulu, Konya ve ilçelerinde 1 Temmuz – 29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Dinimiz ve Değerlerimiz, Spor ve Sanat modüllerinden oluşan Genç KOMEK Yaz Okulu kapsamında, öğrencilere oyun kampı, yarışma ve turnuvalar, şehir gezileri düzenlenecek; her öğrenciye bir eğitim seti ve her yaşa göre kaynak verilecek. Genç KOMEK Yaz Okulu eğitimleri sabah, öğleden sonra ve tam gün olarak erkek ve kız öğrencilere ayrı gruplar halinde verilecek. Öğrenciler tüm eğitimlerin yanında; Robotik Kodlama, Dil Eğitimi, Çocuk Korosu, Halk Oyunları, Radyoculuk ve Sunuculuk eğitimleri de alabilecek. Bunun yanında çat kapı tiyatro, bilim tırı, doğa kampı, sinema etkinlikleri gerçekleştirilecek. 

GENÇ KOMEK’TE İHTİSAS EĞİTİMİ

Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu’nda ihtisas eğitimleri de verilecek. Bu kapsamda 11-13 ve 14-16 yaş grubu öğrencilere robotik kodlama, yabancı dil eğitimleri verilirken; 11-13 yaş gruplarına medya okuryazarlığı, çocuk korosu, taekwondo-judo eğitimleri verilecek. 7-10 yaş grubuna yönelik de halk oyunları eğitimleri olacak. 

KAYITLARINIZI MUTLAKA ONAYLATIN 

7-16 yaş grubuna eğlenerek öğrenmeyi hedefleyen Genç KOMEK Yaz Okulu’na sınırlı tutulan kayıtlar, 21 Haziran’a kadar www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adresleri üzerinden alınacak. Ön kayıt yaptıranların ders seçimi ve kayıt onayı için mutlaka ilgili kurs merkezine başvurması gerekiyor. Genç KOMEK Yaz Okulu’ndan dezavantajlı öğrenciler ücretsiz olarak yararlanıyor. Ücretler, ikinci kardeşe yüzde 50 indirimli, üçüncü kardeşe ücretsiz olacak. Eğitim ücretleri merkez ilçelerde 100 TL, diğer ilçelerde ise 50 TL olarak belirlendi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim