Türk Anadolu Vakfının, hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle yapımına öncülük ettiği Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Kampüsündeki Onkoloji Hastane inşaatını rektörlük tamamlatarak Diş Fakültesi Hastanesi olmasına karar verdi.  Yapılış gayesinin aksine hareket eden rektörlüğün bu yanlış kararından dönmeleri çağrısında bulunmak amacıyla Türk Anadolu Vakfı Yöneticileri Vakıf binasında basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen programa Vakıf Başkanı Mustafa Yayla, Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.  Yönetim Kurulu Üyeleri adına açıklama yapan ve alınan karar doğrultusunda kanser hastanesi yapmak için yola çıktıklarını hatırlatan Türk Anadolu Vakfı  Yönetim Kurulu Üyesi Erol  Küçükbakırcı, “Türk Anadolu Vakfı olarak birinci kanser hastanesi tamamladık ve teslim ettik. Hastanenin yeterli olmasının dolayı ikinci hastanenin yapımı için çalışmalara başladık. Üniversite yönetimine ise ikinci hastane binası için bir şart koyduk.  İkinci hastanenin bir katına kanser araştırılması için bölümün kurulmasını istedik.  Konya’da her geçen yıl kanser artıyor. Yılda iki bin 500-üç bin çocuk lösemi oluyor.  Bizler bu hastaneyi yaparken bölgenin hastanesi olacak diye inşa ettik.  Hastanenin içerisine iki adet tünel geçişi inşa ettik. Hastanenin üzerine seyir tepesi yaptık. Bunu yapmamızın sebebi hasta yakınlarının ve hastane çalışanların  ve hastaların nefes alması için yaptık.  İnşaat çalışmalarına üniversitenin katkısı olmadı. Bizler 11 bin metrekare güzel bir inşaat yaptık. İnşaatı daha sonra üniversiteye devrettik. Önceki dönem Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’dan hastane için para aktarımı yaptık. Ancak hastanenin inşaat çalışması ilerlemedi ve bizlere yardım eden hayırseverlerimiz hastanenin durumunu sormaya başladı.  Bu hastanenin diş Fakültesine dönüştüreceğini duymamızın ardından tepkimizi ortaya koyduk. Kanser hastanesinin dibinde Diş Hekimliğinin ne işi var?” ifadelerini kullandı. 

TÜRK ANADOLU VAKFI VE HAYIRSEVERLER HİÇE SAYILDI 

Küçükbakırcı, hastanenin Konya’ya yetmeyeceği her geçen gün hasta sayısının artarak devam edeceğinin kendilerine daha önce söylendiğini hatırlattı. Bu nedenle onkoloji binası konusunda önemli bir hayır işleneceğinin belirtildiğini dile getiren Küçükbakırcı, "Bizde sanayicilerimiz ile birlikte onkoloji hastanesinin 2 hastane binasının ihtiyacını bitirdik. İki hastaneyi birbirine bağlayacak şekilde tünel geçişi ile hastaneyi bitirdik. İnşaatın bitirmesinin ardından inşaat içerisindeki ince işleri ve sistemi kurmaları için Necmettin Erbakan Üniversitesi yetkilerine hastanenin iç kısmının tamamlanması ve ihaleye çıkmaları için teslim ettik.  Ankara’dan da bu hastane için para desteği getirtirdik. Para rektörlüğün bütçesine geldi.  İnşaatta ilerleme olması sebebi ile üniversite yetkililerine durumu sorduk. Bizleri ötelediler. Ve hastanenin Diş Hekimliği Fakültesine döndüreceğini duyduk. Burada kanser hastaları hiçe sayılmış. Konya’da yaklaşık  3 bin 500 çocuk Hemoroit hastası var. Bu hastalara Konya’da yeterli sayıda yer yok. Türkiye’de yer yok. Konyalı sanayicilerin Onkoloji hastanesi yapılması için verilen paralar hiçe sayılıyor. Türk Anadolu Vakfı hiçe sayılıyor. Bizler bu olayın takipçisi olacağız. Aracılık ettiğimiz bir durumu kimsenin tasarrufuna bırakmayız ” dedi. 

HASTANEYİ 1 YIL ÖNCE TESLİM ETTİK

Türk Anadolu Vakfı olarak hastane kaba inşaatının bir yıl önce üniversiteye teslim edildiğine dikkat çeken Küçükbakırcı, “Kanser hastalarının tedavi edilmesi ve Konya’nın onkoloji dalında kilit bir nokta olmasını amaçlayarak Türk Anadolu Vakfı olarak ikinci bir hastane yapılmasını sağladıklarını 1 buçuk yıl önce de binayı teslim ettik. 6 milyon 6 yüz altmış bin lira vatandaşlardan destek alarak inşaatı tamamladık. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan tıbbi malzemelerin alınması için 13 milyon lira ödenek sağladı. Ancak yaptırdığımız onkoloji hastanesinin diş hekimliği fakültesine verileceğini öğrendik ve buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Binlerce kanser hastasına tedavi imkânı sağlayacak olan hastaneyi diş hekimliği fakültesine çevirmeye çalışıyorlar. Radyasyonun dışarı çıkmasını önlemek amacıyla çelik duvarlar inşa ettik. Bu dönüşüme öncelikle hastanede hizmet veren doktorları damgalayıp hastaneden uzaklaştırdılar.  Biz asla bu meselenin üzerini kapatmayacağız. Bu mesele Konya’nın meselesi ve hukuki süreci başlatacağız” şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim