Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde tüm okullarda bir beceri atölyesinin açılmasını hedeflediklerini söyledi. Bu tür faaliyet alanlarının okullardaki dezavantajlı durumları ortadan kaldırmak adına çok önemli olduğunun altını çizen Gürsoy, eğitimin birinci ve öncelikli işleri olduğunu dile getirdi.. 

Milli Eğitim Bakan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Yavuz ise farklı becerilerin bir araya getirilerek ürün haline getirilmesinin önemine vurgu yaptı. 2023 Eğitim Vizyonuna da atıfta bulunarak yeni şeyler üreten öğrencilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yavuz, Meram Atatürk İlkokulunda oluşturulan atölyelerde emeği geçen herkese de teşekkür etti. 

Meram Kaymakamı Resul Çelik ise öğrencilere daha iyi bir eğitim sunmak adına Bakanlığın belirlediği çerçeve doğrultusunda çalışmalarda bulunduklarını dile getirerek, Meram Atatürk İlkokulunda oluşturulan bu atölyelerin de öğrencilere çok faydalı olacağına inandığını kaydetti.

Açılışın ardından protokol mensupları ve misafirler atölyeleri gezerek çalışmalarda bulunan öğrencilerden bilgi aldı. Programa Meram Kaymakamı Resul Çelik, Milli Eğitim Bakan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Yavuz ve Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy’un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim