İlk etapta bin yer altı pano ayak üretim işçisi alımı için İŞKUR Genel Müdürlüğü sitesi üzerinden başvurular başladı. Zonguldak'ta 700, Bartın'da 200, Karabük'te 100 işçi alımı için vatandaşlar başvuruların alındığı kurum binalarına adeta akın etti.

Zonguldak Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na alınacak bin işçi için müracaatlar sabah mesai saati ile başladı. Gençler, İŞKUR Zonguldak İl Müdürlüğü önünde geceden bu yana bekleyişlerini sürdürdü. 00.00 itibariyle sistemin açılması üzerine bazı vatandaşlar başvurularını internet, ALO 170 üzerinden yaparken bazıları ise bina önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Müracaat için saatler önce İŞKUR binası önüne gelen gençler ise işçi alımından umutlu olduğunu ifade ederek. Sabaha kadar İŞKUR İl Müdürlüğü binası önünde bekleyenlerin kurum binasında mesainin başlaması üzerine başvuruları alınmaya başlandı.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, beraberinde İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu ile birlikte başvuruların yapıldığı binada incelemelerde bulundu. İş başvurusu için sırada bekleyen gençlerle bir süre sohbet eden Vali Bektaş, “Müracaat süreci başladı. Bu yoğunluğun olacağını bekliyorduk. Olabildiği kadar müracaat şeklini rahatlatmaya genişletmeye çalıştık. Şu anda aslında bütün belediyelerde, ticaret sanayi odalarının tamamında başvuru mümkün. Ereğli'de burada İŞKUR ofislerinden müracaat mümkün. Ayrıca ALO 170 ve internetten de müracaat mümkün. Müracaat çeşitlerinin hiçbirinin bir diğerinden farkı yok. 15 Şubat ile 18 Şubat günü başvuranların arasında hiçbir fark yok. Her bir müracaat bir numara alacak. O numaralar noter kurasına girecek. Numaraların birbiri arasında hiçbir öncelik, sonralık bir farklılık yok. Biz bunu başından sonuna kadar olabildiği kadar objektif, herkesi tatmin edecek nesnellikte yürüteceğiz. Gözleyeceğiz ve sonuçlandıracağız. Herkes rahat olsun” diye konuştu.

İHA

Editör: TE Bilişim