AK Parti’nin “halka hizmet hakka hizmettir” anlayışıyla Bozkır’a hizmet edeceklerini, AK Parti’nin belediyecilik anlayışının Bozkır’ı geleceğe taşıyacağını ifade eden Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, 5 yıllık eylem planlarını oluşturduklarını, üretimden istihdama, sosyal belediyecilikten kültürel belediyeciliğe ve turizme kadar Bozkır’ın ihtiyacına cevap vereceklerini vurguladı. 5 yıllık görev süresi boyunca devletin tüm kurumlarıyla yapılacak olan işbirlikleriyle Bozkır’ın hak ettiği değeri, hak ettiği yatırımı alacağını vurgulayan Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, “Bu şehri hep birlikte yöneteceğiz” dedi. Şehir yönetiminde her kesimin fikirlerini alacaklarını, hatta seçim beyannamesinde halk meclislerinin düzenli olarak yapılması hususunda vaat verdiklerini dile getiren Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, “şehrimizi yönetirken, şehrimizde yaşayan her kesimin fikirleri, düşünceleri, önerileri bizler için çok önemli bir yere sahiptir. Bu sebeple ilçemizde özellikle ihtiyaç duyduğumuz bu istişare mekanizmasını sorunsuz hale getirerek şehrimizi hep birlikte yönetmeyi hedeflemekteyiz” dedi. 

‘İLÇEMİZ İÇİN ÖNCELİĞİMİZ KIRSAL KALKINMA VE İSTİHDAM’

Bozkır’ın ekonomik olarak gelişiminin önünü açmak ve istihdama katkı sağlamak için önemli çalışmalarının olduğunu altını çizen Başkan Saygı, 5 yılda yapılacak olan yatırımlarla Bozkır’ın istihdam alanında önemli mesafeler alacağını vurgulayarak konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “İlçemizin üreten konuma gelmesi için, Bozkır’ın kaynaklarını ülke ekonomisine kazandırmak için önemli projelerimiz var. İlk olarak Belediyemiz bünyesinde oluşturacağımız proje ekibi sayesinde devlet desteklerini ilçemize kazandıracağız. Tarım, hayvancılık ve sanayi alanlarındaki desteklerden ilçe sakinlerimizin yararlanabilmesi için projelerin takibini yapacağız, vatandaşlarımıza proje hazırlayacağız ve bu projeleri uygulama noktasında vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Bunun yanında ilçemize 280 kişilik istihdam sağlayacak çoklu üretim tesisleri yani çanta ve kemer imalatı, tahin, bal ve süt dolum tesislerini ilçemize kazandıracağız. Ayrıca küçük ölçekli sanayi siteleri oluşturarak da yeni istihdam alanları oluşturmaya çalışacağız. Bunlara ek olarak da öncelikli hedeflerimiz arasında yer alan şoklama ve paketleme işlemlerinin yapılabileceği soğuk hava deposunu ilçemize bu 5 yıllık görev süremiz boyunca kazandıracağız. Aile tipi seralara destek vererek ilçemizde seracılığı yaygınlaştırmaya çalışacağız” diye konuştu. 

‘BOZKIR’IN GELENEKLERİ YAŞATILACAK’

Bozkır’ın kültürel ve sosyal yaşamına önemli katkılar yapacakları vurgulayan Başkan Saygı, aynı zamanda Bozkır’ın somut ve soyut miraslarını da geleceğe taşımak için çalışmalar yapacaklarını vurguladı. İlçenin en önemli turizm varlıklarından olan Zengibar Kalesi için restorasyon ve açık hava müzesi projesine hız vereceklerini belirten Başkan Saygı, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “Bozkır’ımızın en önemli somut mirasları arasında yer alan Zengibar kalemizin turizme kazandırılması için hali hazırda oluşturulan bir proje var ve bu projenin hayata geçirilmesi için canla başla çalışacağız. Bu projenin hayata geçirilmesinin akabinde tanıtım faaliyetlerinin yapılmasıyla birlikte ulusal ve uluslar arası alanda tescil işlemlerinin başlatılması için gerekli alt yapıyı hazırlayacağız. Bunun yanında soyut miraslarımızdan biri olarak kabul ettiğimiz kaşık oyunumuzu Ulusal alanda tescil işlemlerini tamamlayıp bu kültürümüzü yaşatacağız. Bozkır tahininin coğrafi işaretini alıp tahinimizin de markalaşmasına katkı sağlayacağız. Bu projelerimizi tamamlayıcı nitelikte olan festivaller ve şölenlerle ilçemizin markalaşmasını, somut ve soyut miraslarının korunması ve tanıtımını sağlayacağız” diye konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA