KOP İdaresi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Bozkır Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı “Temiz Üret, Temiz Tüket” projesi kapsamında yapım çalışmaları tamamlanan modern mezbahada incelemelerde bulunan Belediye Başkanı İbrahim Gün ve Şube Müdürü Nevzat Demirci, modern mezbahanın Bozkır’a hayırlı olmasını diledi.

Modern mezbahanın yakın zamanda faaliyete geçeceğini söyleyen Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır’ın ve bölgenin temel ekonomik gelirinin tarım ve hayvancılık olması nedeniyle modern mezbahanın Bozkır’da en büyük ihtiyaçlar arasında olduğunu söyledi. Yapımı tamamlanan modern mezbaha ile birlikte Bozkır’ın ve bölgenin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesini daha karşıladıklarını vurgulayan Başkan Gün, “KOP İdaresi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Bozkır Belediyesi olarak hazırlanan proje kapsamında, finansmanını KOP idaresinin karşıladığı, Projesini Konya Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı mezbahanın Bozkır’a kazandırılmasıyla bölgemizin ve Bozkır’ımızın önemli ihtiyaçlarından bir tanesini daha gidermiş olduk. Daha önceden kullanılabilirliği az olan mezbahanın yerine yapılan modern mezbahada daha sağlıklı ve hijyenik ortamda kesimin yapılmasını sağlamış olduk. Saatte 12 hayvan kesilebilme kapasitesine sahip olan modern mezbahamızda, hayvanın bütün uzuvları el değmeden kesilmiş olacak. Projede sakatat çıkışı, temiz et çıkışı, soğuk hava deposu, müşahede odası gibi her şey düşünülerek yapıldı ve hatta kurban bayramlarında kurbanlıklarının kesimini izlemek isteyen hemşehrilerimiz için cam oda bile yapıldı. Mezbaha yanına kurulacak canlı hayvan pazarıyla birlikte de hayvancılık alanında ilçemizin iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Bu vesileyle mezbahanın ilçemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konya’nın taşra ilçeleri arasında bu proje kapsamında ilk olarak Bozkır’a mezbaha kazandırıldığını söyleyen Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürü Nevzat Demirci, “bu mezbaha Belediye Başkanımız İbrahim Beyin de belirttiği gibi temel ekonomik geliri tarım ve hayvancılık olan bu bölge için isabetli bir yatırım olmuştur. Mezbahanın çevre düzenlemesinin yapılmasıyla birlikte daha kullanışlı hale gelecek olan modern mezbahanın ilçeye ve bölgeye hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim