Bozkır'da otopark sorunu çözülüyor

Şehir buluşmaları adı altında Bozkır’ın sorunlarının, sorunların çözüm yollarının ve Bozkır’ı geleceğe daha güçlü taşıyacak projelerin istişare edildiği istişare toplantılarının ikincisi, Bozkır Kaymakamı Emre Öztürk, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Ak Parti Bozkır İlçe Başkanı Memduh Çelmeli, CHP Bozkır İlçe Başkanı Bahri Rıza Duran, MHP Bozkır İlçe Başkanı Ata Küçükduran, BBP Bozkır İlçe Başkanı Mehmet Demiray ve Bozkır Belediyesi MHP Meclis Üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

İstişare toplantısında konuşan Bozkır Kaymakamı Emre Öztürk, her konuda istişare etmenin önemine değinerek, “istişare, bir sorunun çözümündeki en temel nokta istişare etmektir. Bu bağlamda ilçemizin sorunlarının istişare edildiği, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında fikir alışverişinde bulunulduğu bu tür toplantıların artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi. 

İstişare mekanizmasını imkanlar el verdiği sürece haftanın 2 gününde Bozkır Kaymakamı Emre Öztürk ile birlikte vatandaşlarla istişare etmeye devam edeceklerini belirten Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, istişare mekanizmasıyla birlikte hemen hemen tüm vatandaşlara ulaşarak sorunlarıyla ilgilemeyi, onların düşüncelerini öğrenmeyi hedeflediklerini belirtti. 

Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, fikirlerini ve görüşlerini beyan ettikten sonra açıklama yapan Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, “İlçemizin önemli sorunu haline gelen otopark sorununu ilçe başkanlarımız ve meclis üyelerimizin de belirttiği gibi ivedilikle çözmemiz gerekiyor. İlçe merkezine gelişigüzel yayılan yüksek tonajlı ve uzun araçları 2018 yılı sonunda inşallah ilçe merkezinde görmeyeceğiz. 2018 yılı içerisinde yapılmasını beklediğimiz otogar projesiyle birlikte ilçe merkezine bu tür araçların girişini denetim altına alacağız. Diğer taksi ve benzeri araçlar için ücretsiz otopark alanları oluşturacağız. Bu konuda yer arayışı içerisindeyiz. Arsa konusunda bizlere yardımcı olacak birkaç hemşehrimiz ile birlikte görüşmeler içerisindeyiz. Ayrıca kapalı pazar alanımızı da hafta içerisinde ücretli park alanı haline getireceğiz. Hepimizin ortak kanaati olan festival veya panayır gibi etkinlikleri önümüzdeki yaz aylarıyla birlikte organize etmeye başlayacağız. Bu konuda hemşherilerimizin de gerekli ilgiyi göstereceğini temenni ediyorum. Bu konuda hemşehrilerimizin başka önerileri varsa istişare etmek istiyoruz” diye konuştu.

Hava kirliliğinin de istişare edildiği toplantıda, doğalgaz yatırımının Bozkır’a kazandırılması için yapılacak her çalışmanın yanında olacaklarını altını çizen Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, bu konuda yakın zaman içerisinde istişarelerin ve girişimlerin hızlandırılmasını temenni ettiklerini belirttiler. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim