UDEF bünyesinde Türkiye'nin birçok bölgesinde organize edilen ve Konya'da da Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği'nin ev sahipliğini yaptığı 'Dünyanın Rengi Türkiye'nin Misafiri' isimli öğrenci buluşması etkinliklerinin açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımı ile gerçekleşti . Programa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, çok sayıda vatandaş ve çok sayıda yabancı öğrenci katıldı. 

ÖRNEK BİR ETKİNLİK

Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sınırlar ayrı olsa da Müslüman coğrafyasının tek millet olduğunu dile getirdi. Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti olarak biz da kardeşlerimizi misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün bu etkinliğe katılmak bizleri çok mutlu etti. Örnek bir buluşma olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Konya Valisi Muammer Erol da, "Konya, şanına yakışanı yaptı ve güzel bir ensarlık görevi üstlendi. Gerçekten çok güzel bir etkinlik" diye konuştu. İki Doğu İki Batı Öğrenci Derneği Başkanı Mücahit Şahin Uludağ da, "Sınırlar ayrı olsa da biz bir milletiz. Dinimiz bir geçmişimiz bir. Hepimiz kardeşiz. Bu kardeşliği sonsuza kadar yaşatmak için mücadele etmeliyiz" ifadelerini kullandı. Görüşlerini gazetemize bildiren stant görevlileri ise, "Konya'ya yakışan çok güzel bir etkinlik oluyor. Gerçekten de çok güzel insanlarla tanışıyoruz. Dünyanın 4 bir tarafından gelenler burada buluşuyor. Kardeşliğimiz pekişiyor. O yüzden bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

BÜYÜK FİNAL İSTANBUL'DA

Şehir Meydanı'ndaki etkinlikte birçok ülkeden öğrenciler stant açtı. Etkinlikler bugün de devam edecek. Programın finali ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile 16 Mayıs'ta İstanbul Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşecek. 33 şehirdeki yapılan etkinliklerinin final programına ilginin yoğun olması bekleniyor.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim