Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü örnek proje olan “Güle Oynaya Camiye Gel” projesinde bisiklet almaya hak kazanan 44 bin 400 çocuk bisikletlerine kavuşacağı günü dört gözle bekliyor. Büyükşehir Belediyesi Konya’ya gelmeye devam eden bisikletlerin dağıtım takvimini belirledi. 

Buna göre ilçelerde bisikletler 5-10 Eylül tarihleri arasında dağıtılmaya başlanacak. 5 Eylül’de Ahırlı, Yalıhüyük, Akören, Seydişehir, Bozkır’da; 6 Eylül’de Tuzlukçu, Çeltik, Yunak, Doğanhisar ve Ilgın’da; 7 Eylül’de Derebucak, Hüyük, Derbent ve Beyşehir’de; 8 Eylül’de Halkapınar, Ereğli, Karapınar ve Emirgazi’de; 9 Eylül’de Kulu, Cihanbeyli, Altınekin, Kadınhanı ve Sarayönü’nde ve 10 Eylül’de de Hadim, Taşkent, Güneysınır ve Çumra’da bisikletler hak sahiplerine dağıtılacak. 

Konya Büyükşehir Belediyesi, kız ve erkek çocukları için yaşlarına göre ayrı ayrı getirilen bisikletleri merkezde ise 11 Eylül’den itibaren hak sahiplerine teslim edecek. Merkezdeki bisiklet dağıtımı Karatay, Selçuklu ve Meram’daki 947 camide gerçekleştirilecek. Cami önü dağıtıma gelemeyen çocuklar bisikletlerini Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinden 20 Eylül tarihinden itibaren alabilecek. 

Konya Büyükşehir Belediyesi, yerli üretim olarak tercih ettiği bisikletlerin montajı için Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Odası ile birlikte taşra ilçelerde toplam 92, merkez ilçelerde 78 olmak üzere 170 yetkili servis ile sözleşme imzaladı. Büyükşehir, anlaşmalı yetkili servislere yönelik eğitim çalışması düzenleyerek, çalışmaların sorunsuz gerçekleştirilmesi için yapılması gerekenleri anlattı. Buna göre; hak sahibi çocukların bisikletlerinin montajı ücretsiz olarak anlaşmalı servisler tarafından yapılacak. Bisiklet dağıtımı esnasında anlaşma yapılan tüm yetkili servislerin isimleri ve adresleri broşür halinde bisiklet hak eden çocuklara teslim edilecek. Mobil kurulum ekipleri ise servis bulunmayan küçük yerleşim yerlerinde bisiklet alan çocukların bisikletlerinin montajını yapacak.

HABER MERKEZİ