Her yıl Ankara’da gerçekleştirilen ‘Konyalılar Buluşması’ bu yıl da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’un daveti, Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programa Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, AK Parti Konya Milletvekilleri Leyla Şahin Usta, M. Uğur Kaleli, Hacı Ahmet Özdemir, Ziya Altunyaldız, Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkanı ve temsilcisi ile Ankara bürokrasisinde görev alan Konyalılar katıldı. 

‘KONYA TAKDİRE ŞAYAN BİR DURUMDA’

Programda konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konya’nın Selçuklu Başkenti olduğunu hatırlattı. “Selçuklu ruhunun devlet ve millet oluşumunu tüten bir ocak gibi katkı verdiği güzel şehre aidiyetimizi muhafaza ederken bir yandan da zorlukla okuduk çaba sarf ettik milletimize, devletimize faydalı olacak önemli yerlere geldik” diyen Bakan Elvan,“Her birimiz sıkıntılardan geçtik ama bugün ülke olarak çok daha iyi noktalardayız. Bizler de hiçbir zaman Hz. Mevlana’nın şehrine aidiyetimizden taviz vermedik. Bu buluşma bu hassasiyeti, şuuru taşıdığı için önemlidir. Buradan sadece Ankara’daki Konyalı hemşehrilerimize değil tüm Konyalı hemşehrilerimi selamlıyorum. Konya’mız dinamik bir şehir. Geleceğini geçmişten aldığı güçle, inançla, azimle kuran bir şehir. Konya gelişmesinde, kalkınmasında, müteşebbis ruhunda diğer şehirlere örnek olacak bir şehir. Konya aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi tek bayrak, tek millet, tek devlet ilkelerimizin teminatı olan bir şehir. Son 15 yılda Konya, 80 yılda yapılamayan hizmetlere kavuştu. Konya’nın kalkınmada, büyümede müstesna bir yeri var. Konya’nın tarım ve sanayi altyapısı takdire şayan bir durumda” ifadelerini kullandı. 

‘TERÖRLE MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Bakan Elvan Türkiye gündemine dair de değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin terörle amansız bir mücadele gerçekleştirdiğini hatırlatan Bakan Elvan, Afrinharekatıyla ilgili olarak şunları söyledi, “Bugün Türkiye terör belasıyla mücadele ediyor. Terör örgütleri Türkiye konusunda birleşiyor milletimizin birliğine saldırıyor. Türkiye ile hesabı olan küresel karanlık güçler, bu örgütlere ağa babalık yapıyor. Kim ne yaparsa yapsın, kim neyin peşinde olursa olsun, Türkiye hiçbir şekilde terörle mücadele etmekten vazgeçmeyecek, son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadele sürecektir. Bu mesele milli bir mücadele olmasının yanında bir insanlık meselesidir. Fırat Kalkanı Harekatı’nı bunun için yaptık. Zeytin Dalı Harekatı’nı da bunun için yapıyoruz. Devlet ve millet olarak duruşumuz gayet net ve açıktır. Bu bölgedeki huzuru asla bozdurmayacağız. Biz huzur adası olan Türkiye’nin güvenliğini aynı zamanda insanlığın güvenliği ile eşdeğer olduğunu biliyoruz. Ordumuz bu bilinçle hareket ediyor. Ordumuz milletimizin müşterek değerleri ile hareket ediyor. İstiklal için mücadele eden ordumuz bugün de aynı kararlılıkla mücadele ediyor. Dünün istilacıları ile bugünün teröristleri arasında hiç bir fark yok. O günün hainleri ile bugünün hainleri arasında da bir fark yok. O gün nasıl muzaffer olmuşsak bugün de muzaffer olacağız inşallah.”

‘BİZ BİRLKTE KONYA’YIZ’ 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun yaptığı konuşmada, “Her zaman şunu dedik; ülkeme ve şehrime ne verdik? Her zaman böyle baktık olaya. Böyle bakınca yapılan işin tadını alırız. Şuanda emanet bizlerin omuzlarında. Bizlerden önce de nice arkadaşlarımız vardı. Kim bu ülke için, şehrimizin için, insanımız için taş üstüne taş koymuşsa Allah razı olsun. Konya sıradan bir şehir değil. Bir başkent daima başkenttir. Konya ruhu olan bir şehir. Onun için sorumluluklarımız önemli. Bir müjdeyi de sizlerle paylaşmak isterim. Sayın Cumhurbaşkanımızla bir çok defa görüşmüştük konuyu. 10 gün önce sayın Cumhurbaşkanımız YÖK Başkanımıza talimatı verdi, Konya’ya bir teknik üniversite kurulması konusunda çalışmalar başladı. Konya’nın bu konuda bir beklentisi vardı. Biz birlikte Konya’yız. İşte Konya bu. Konya’nın niye başarılı olduğunu görmek için bunu görmek gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

‘KONYA TÜRK-İSLAM MEDENİYETİNİN MAYALANDIĞI ŞEHİRDİR’

Konuşmasında 26 sene önce mülki idare amirliğine Konya’da başladığını hatırlatan Vali Yakup Canbolat da, yurdun çeşitli bölgelerinde görev yaptıktan sonra yeniden Konya’da olmaktan oldukça mutlu olduğunu söyledi. “Konya Türk-İslam medeniyetinin mayalandığı şehirdir” diyen Vali Canbolat, şöyle devam etti,“Bu şehir Selçuklu’dur, Osmanlı’dır, Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu şehir bizim kimliğimizdir. Her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimi sayın bakanımızın ve siz değerli bürokratlarımız da katkısıyla Konya’yı ileriye taşımak hedefimizdir. Konyalılar olarak burada toplanmamız, birlik ve beraberliğe verilen değerin en büyük göstergesidir.  TSK’nın ülkemizin bütünlüğünü tehdit eden terör örgütleri ile Afrin’de yoğun bir mücadele göstermektedir. Allah Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun dualarımız onlarladır.”

‘KONYA ANADOLU’NUN ORTA DİREĞİDİR’ 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Konya dışında Ankara’da ve ülkemizin değişik bölgelerinde başarılı olan Konyalıların gurur kaynağı olduğunu söyledi. “Konya Anadolu çadırının orta direğidir” diyen Akyürek, “Konya Anadolu’nun vatan kılınmasında en önemli rol sahibi olan şehirdir. Konya Selçuklu payitahtıdır, Konya Hz. Mevlana şehridir. Konyalı olmakla gurur duyuyoruz. Aynı zamanda büyük Türkiye yürüyüşünde tarihte olduğu gibi Konya’mızın önemli bir rol üstlenmekte olduğunun da farkındayız. Ne zaman milletimiz, ülkemizin dara düşmüşse, Konya ve hinterlandı yapılan mücadelenin bel kemiğini oluşturmuştur. Bugün de öyle olacaktır. Konya’nın büyük projelerinde milletvekillerimizin, müsteşarlarımızın, genel müdürlerimizin katkıları var. Konya hızlı trene kavuşmuşsa, su sorunu çözülmüşse, çevre yolu projelerinde bir süreç başlamışsa, burada sayın bakanımızın, milletvekillerimizin, bürokrasideki hemşehrilerimizin payı var. Hepinize teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu. 

‘KONYALILAR OLARAK DAHA GÜÇLÜ OLABİLİRİZ’

Programın ev sahipliğini yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da yaptığı konuşmada, Ankara’da bürokrat olarak görev almış bir çok Konyalı olduğunu söyledi. Ancak biraraya gelme konusunda istenilen seviyenin yakalanamadığına dikkat çeken Ak, cümlelerini şöyle sürdürdü, “Daha iyi olabiliriz, daha güçlü olabiliriz, birbirimizden daha iyi bir şekilde haberdar olabiliriz. Ankara’da siyaset yapıyoruz ama Konya’ya yapılan yatırımlar bizim uzaktan, gönülden takip ettiğimiz yatırımlar. Konya hem belediyelerimizin hem de hükümetimizin yatırımlarıyla göz dolduran bir ilimiz. Aynı zamanda bir medeniyetin de başkenti. Burada bulunan bütün kardeşlerimiz görevi ne olursa olsun, gönlü Konya’dadır ve Konya’nın gelişmesi, hak ettiği yerde olması hepimizi ilgilendiriyor. Bu vesile ile ben de Konya’nın bu gelişimini izliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim