Burada vakit geçiren vatandaşlar, saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde vakit geçiriyor

Selçuklu Belediyesi ilçenin altyapı ve üstyapı çalışmaları konusunda önemli adımlar atarken, diğer yandan da ilçenin sosyal hayatına katkı sağlıyor. İlçede bu amaçla bayanlara, erkeklere, çocuklara olmak üzere 7'den 70'e vatandaşların günlük hayatlarında kullanabilecekleri alanlar oluşturuyor. Böylece Selçuklu Belediyesi, ilçedeki sosyal dokuyu güçlendiriyor. Bu hizmetlerden biri olarak dikkat çeken Emekliler Lokalleri de, emekli vatandaşların vakit geçirebileceği, sosyal hayatlarına katkı sağlayan önemli yatırımlar olarak öne çıkıyor. İlçenin farklı mahallelerinde bulunan 9 emekliler lokalleri ile emeklilerin günlük hayatlarında gidebilecekleri önemli mekanlar oluşturuldu. 

GAZALYA HATUN EMEKLİLER LOKALİ

Selçuklu Belediyesi'nin emekliler için kazandırdığı emekliler lokallerinden biri de Şeyh Şamil Mahallesi'nde bulunan Gazalya Hatun Emekliler Lokali. Hemen Selçuklu Belediyesi'nin arkasında bulunan emekliler lokali, bölgedeki emekli vatandaşların ihtiyaçlarına büyük oranda cevap veriyor. Kalabalık bir mahallede bulunduğu için lokal, günün her saatinde oldukça yoğun oluyor. 

SELÇUKLU TARİHİ MİRASA SAHİP ÇIKIYOR

Selçuklu Belediyesi ilçeye kazandırdığı hizmetlerle vatandaşların ihtiyaçlarını karşılarken, diğer yandan yaptığı hizmetlerle Konya'nın geçmişine de sahip çıkıyor. Özellikle Selçuklu Devleti'nin başkentliğini yapan Konya'nın nüfus olarak en yoğun ilçesi olarak ve tarihten aldığı isimle dikkat çeken Selçuklu İlçesi'nin bu özelliği, belediye hizmetlerine de yansıyor. Bu anlamda emekliler için yapılan ve hizmet veren Gazalya Hatun Emekliler Lokali'nin ismi de tarih kokuyor. Selçuklu Devleti sultanlarından Tarihte, Rükneddin Kılıç Arslan'ın karısı olduğu düşünülen Gazalya Hatun'un ismi, emekliler lokali sayesinde yaşatılıyor. 

EMEKLİLERİN UĞRAK MEKANI

Gazalya Hatun Emekliler Lokali, yaklaşık 300 metrekarelik alanıyla, 70 kişiye hizmet veriyor. Emekliler tarafından oldukça beğenilen Lokal, emeklilerin vakit geçirdiği önemli bir alan haline geldi. Lokalde emekliler gazete, dergi, kitap gibi imkanlardan faydalanabiliyor. Lokalde emekliler ucuz fiyatlarla sıcak ve soğuk içecek içebiliyor, sohbetler bu şekilde koyulaşıyor. Gazalya Hatun Emekliler Lokali'nin önünde bulunan boş alana yine Selçuklu Belediyesi tarafından koyulan banklarda emekliler, havaların güzel olduğu günlerde açık havada oturabiliyorlar. 

'HİZMET GÜZEL, GEZİ İSTİYORUZ'

Selçuklu Belediyesi'nin Gazalya Hatun Emekliler Lokali'ndeki hizmetini oldukça beğendiğini ifade eden Bahri Polat, lokali havaların güzel olduğu günlerde kullandığını söyledi. Lokale gelerek vakit geçirdiklerini ve çeşitli imkanlardan faydalandıklarını belirten Polat, "Buraya geldiğimiz zamanlarda arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Burada kitaplar var, yerel ve ulusal gazeteler var onları okuyoruz" dedi. Gazalya Hatun emekliler Lokali'nin kendilerine çok şey kazandırdığına dikkat çeken Polat, "Burası bize birlik, beraberlik, dostluk kazandırıyor. Lokal sayesinde bütünleşiyoruz. Burada her derdimizi, sevincimizi birbirimizle paylaşıyoruz. Ortamı ve hizmeti oldukça güzel. Tertemiz mekan. İçecekler ucuz. Bu nedenle burayı sıklıkla kullanıyoruz" ifadelerini kullandı. Emekliler olarak farklı yerler görmek istediklerini ve Selçuklu Belediyesi'nin bu isteklere karşılık vereceklerine inandıklarını belirten Polat, "Biz burada bazı etkinlikler de yapılsın istiyoruz. Piknik, gezi, tur gibi etkinlikler istiyoruz" şeklinde konuştu. 

'KAHVEDEN KURTARDI'

Lokali sıklıkla kullandığını ifade eden İbrahim Değerli isimli vatandaş, lokal yapılmadan önce daha çok kahveye gittiğini söyledi. Kahvede oyun oynadığını, vakit geçirdiğini ancak lokal yapıldıktan sonra kahveye gitmemeye başladığını belirten Değerli, "Burası beni kahveden kurtardı. Emeklilerin güzelce vakit geçireceği bir alan oluşunca, beni buraya çekti. Burası sayesinde mahallenin insanını tanıyoruz. Herkes diyalog içerisinde. Burası sayesinde farklı arkadaşlar kazandık" diye konuştu. 

HASRET GİDERİLEN BİR MEKAN

Şefik Erkek isimli vatandaş da, Gazalya Hatun Emekliler Lokali'ni sık sık kullandığı söyledi. İnsanların birbirleriyle çok fazla görüşemediğini ancak lokalin bu konuda bir vesile olduğunu belirten Erkek, "Burası çok güzel bir hizmet. Gazete okuyoruz, çay içiyoruz, vakit geçiriyoruz. Burada arkadaşlarla hasret gideriyoruz. Yeni arkadaşlıklar kazanıyoruz" dedi. 

SAKİN BİR ORTAMI VAR

Lokale gelerek arkadaşlarıyla sohbet ettiklerini belirten Mevlüt Kunduracı da, "Burası yapılmadan önce mahallede bulunan çay ocaklarına gidiyorduk. Burası yapıldıktan sonra buraya gelmeye başladık. Burası oldukça sakin" ifadelerini kullandı. 

'MİSAFİRİM AMA HİZMETİ BEĞENDİM'

Doğanhisar İlçesi'nden bir haftalığına oğlunun yanına geldiğini ve misafir olduğunu belirten Rahim Baldan da, hizmetin çok güzel olduğunu belirterek şunları söyledi, "Güzel bir ortamı var, hoşuma gitti. Geldim çayımı içtim, burada birkaç kişiyle tanıştık. Sohbet ettik biraz. Oldukça güzel bir ortamı var."

Editör: TE Bilişim