Ziraat odalarında şubat ayında yapılması planlanan başkanlık seçimleri öncesinde delege seçimlerinin yapılmasının ardından başkan adayları da kendilerini göstermeye başladı. Meram Ziraat Odası Başkanlığı’na aday olan Murat Yağız, kendisini destekleyen delegelerle birlikte düzenlediği basın toplantısında başkan seçilmesi halinde Meram ziraatı ve tarımı için yapacağı çalışmaları anlattı. 

‘ZENGİN TOPRAKLARIN FAKİR ÇOCUKLARI OLMAYALIM’

Tarımsal Üretimde birlik ve Dayanışma Grubu oluşturduklarını ve zengin toprakların fakir çocukları olmamak için çaba harcayacaklarını dile getiren Murat Yağız, “Bir fotoğraf karesi için saatlerce en doğru anı bekleyen, bir satır haberle birçok hayata umut olabileceği gerçeğini unutmadan çalışan, bir çiftçinin toprağı işlediği gibi kelimeleri işleyen, halkımızı bilgiyle doyuran değerli basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. 23 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşen Meram Ziraat Odası delege seçimlerinde zengin toprakların fakir çocukları olmayalım düsturuyla yola çıktık. Tarımsal Üretimde Birlik ve Dayanışma Grubu olarak delege seçilmiş bulunuyoruz. Biz bu yola iki cihan serveri Rasulullah (SAV) efendimizin ‘Kıyamet kopacak olsa dahi elinizdeki bir fidanı hemen dikiniz’ emri muhataplığında başladık. Biz bu yola, milli ekonominin temeli ziraattır, çoban da çiftçi de bu milletin asli unsurudur diyen Atatürk’ün azim ışığıyla başladık” dedi. 

‘ÇİFTÇİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK GAYESİNDEYİZ’

İlk insan olan Adem atamızın da bir çiftçi olduğunu hatırlatan Tarımsal Üretimde Birlik ve Dayanışma Grubu Başkan Adayı Murat Yağız, “Çifçi, ürününü görüp görmeyeceğini bilmeden toprağı eker. Yani çiftçi umuttur. Çiftçi gece gündüz çalışır. Çiftçi emektir. Koyununu, kuzusunu insanını doyurur. Çiftçi ekmektir, aştır. Aşını pişiren kadın, toprağını süren erkek kötülük düşünemez. Çiftçi iyiliktir, güzelliktir. İşte bütün bu güzel insanların, yerli ve milli ekonominin lokomotifi olan çiftçilerimizin en iyi en doğru şekilde temsil edilmesi gerekliliğine inandığımız için Şubat ayında yapılacak olan Meram Ziraat Odası seçimlerinde aday olduğumuzu buradan ilan ediyoruz. Milletin efendisi olan çiftçilerimizin hizmetkarı olmak için adayız. Bir karış toprak çapalamamış, bir koyuna bir yudum su vermemiş rantçıların elini çiftçimizin ekmeğinden, emeğinden çekmesi için adayız” diye konuştu. 

Başkan seçilmeleri halinde çiftçi yararına yapacakları faaliyetlerden de bahseden Yağız, “Çiftçimizin yılda birkaç kez ihtiyaç duyduğu makine ekipmanları odamız aracılığıyla temin etmek üzere, çiftçimizin gelişen tarım konusunda eğitimi ve donatılması için projeler üretmek üzere adayız. Hülasa biz çiftçiyiz, çiftçinin içindeyiz, hep birlikte dayanışma içinde üretmek için adayız” ifadelerini kullandı. 

EMİNE ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim