"Pirahen" ve "Rammah" romanlarının yazarı Şener İşleyen, Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Yazar Şener İşleyen tarafından Arslan’a, "Pirahen" ve "Rammah" romanları hakkında bilgi verdi ve piyasaya yeni çıkacak kitabı hakkında istişarede bulundu. 

Ziyarette konuşan Yazar Şener İşleyen, “Çocukluktan beri yazarlığa, yazmaya ve okumaya ilgim var.  Uzun yıllar radyoculuk yaptım. Radyoda şiirlerimi ve öykülerimi seslendirdim. Birçok ulusal dergide köşe yazarlığı yaptım. Yapmaya da devam ediyorum. Çevremdeki arkadaşlarım romanlarımı, denemelerimi ve şiirlerimi artık kitaplaşmasın dediler. Ben de öncellikle Roman yazdım. Şu anda Pirahen ve Rammah adında iki romanı bulunmakta. Pirahen romanımda Hz. Yusuf ve Züleyha’nın hayatı anlattığım bir roman. 20 senelik kurgunun ürünü bu kitap. Radyoculuk yıllarımda radyoda dinleyicilerime Yusuf suresini okurken en güzel kıssa olması beni çok etkiledi. Radyoculuk yıllarımdan sonra Yusuf süresi ile ilgili meal, tefsir ve Hz. Yusuf Aleyhisselam ilgili kitap var ise, peygamberimizin hadisleri var ise bunları aramaya koyuldum. Ve yine radyoculuk yaparken Züleyha isimli bir şiirim vardı. Onu romanlaştırmış oldum. 2016 yılının Kasım ayında ilk baskısını yaptı. 2017 yılının Nisan ayında ikinci baskını yaptı” dedi. 

İkinci romanı Rammah hakkında da bilgi veren İşleyen, “Rammah; arapça bir kelime. Türkçe iki karşılığı var bu kelimenin. Birisi Allah’a râm olmak yani O’na şüphesiz kul, köle olmak anlamında, bir diğer anlamı da attığını vuran. Ram, Arapçada ok, mızrak gibi atılan, fırlatılan şeylerin de genel adı. Ramah bunları fırlatan, Rammah da attığını vuran anlamında. Ayrıca aynı kökten, mızrak ve ok yapan anlamına da geliyor. Hz. Vahşi’nin yaşamına baktığımızda mızrak ustası bir demirci, attığını vuran bir adam ve tövbesinden sonra Allah’a şartsız, koşulsuz kul, köle olan biri olduğunu görüyoruz. Rammah Kitabımda efendimiz ve Hz. Vahşi anlatıyor. Hz. Vahşi yazılmamış bir sahabe. Hz. Vahşi’de kendimizi görüyorum. Sevdiğim bir hocam bir sohbette asr-ı saadet yaşasaydınız hangi peygamber olmak istersiniz dedi. O günden sonra uzun yıllar araştırdım ben ve kendime Hz. Vahşi’yi yakın buldum kendime. Romanlarımız Rampalı Çarşı’da bulunan kitapçılarda, Hacıveyiszade Cami altında bulunan kitap evlerinde ve internette bulunabilir. Okurlarımız kitaplarımızı okuduklarında gerek Hz. Yusuf ile ilgili gerekse Kur'an'da ve hadiste geçen gerçekleri gerekse Hz. Vahşi ile ilgili bilgilere detaylı bir şekilde ulaşabilirler. Rammah 2017 Kasım ayında çıktı.  2017 Aralık ayında da ikinci baskısını yaptı. Şuanda hızlı bir şekilde 3 romanımıza konsantre olduk. İnşallah 3 romanımız ile okuyucularım ile kısa zamanda buluşacağım” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

FOTO ALTI: Şener İşleyen

Editör: TE Bilişim