Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, mesleki eğitim mevzuatı ile esnaf ve sanatkâr meslek kuruluşlarına verilen görevleri yerine getirmeye devam ettiklerini, son olarak KONESOB bünyesinde kurdukları, İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu (İDDG)'nun Konya ilinde mesleki eğitimle ilgili faaliyetlere odaklanacağını açıkladı.  29 Ocak 2008 tarihli ve 26771 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan, 'Pratik Eğitimin Verileceği İşyerleri ve Bunların Denetimine İlişkin Yönetmelik' kapsamında kurulan işyeri denetleme ve danışmanlık grupları, esnaf ve sanatkâr işletmelerine mesleki eğitimle ilgili olarak danışmanlık hizmeti sunuyor.

KONESOB olarak yaklaşık 50 bin üyeye sahip olduklarını belirten Başkan Ali Osman Karamercan, üyelerinin en önemli sorunlarından birinin yanında çalışacak nitelikli eleman bulamamak olduğunu, birçok meslek dalının eleman bulunamadığı için yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını hatırlattı. "Türkiye'nin sorunu işsizlik değil iş beğenmemek" diyen Başkan Karamercan, KONESOB İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubunun bu sorunlara çözüm üretmek amacıyla yoğun bir çalışma programı içinde olduğunu bildirdi.

KONESOB'a üye oda başkanları ile Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz'ın da katıldığı KONESOB İDDG toplantısında esnaf ve sanatkârlarla mesleki eğitim veren okul ve kurumları bir araya getirecek faaliyetlere ağırlık verilmesi kararlaştırıldı. 

Buna göre mesleki eğitim merkezleri, halk eğitim merkezleri ve meslek liselerinde esnaf ve sanatkâr kesiminin ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki kurslar düzenlenecek. Odalar esnaf ve sanatkârların eğitime ihtiyaç duydukları alanları tespit edecek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yapılacak program dâhilinde esnafa yönelik ihtiyaç odaklı kurslar açılacak.  

KONESOB İDDG'nin mesleki eğitimle ilgili önemli çalışmalar gerçekleştireceğini vurgulayan Başkan Karamercan, İDDG çalışmalarına kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin desteğini ve katkısını beklediklerini sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim