Kısa adı KONSİAD olan Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, Konya Tapu ve Kadastro V. Bölge Müdürü Kenan Çiftçi'ye iadeyi ziyarette bulundu. KONSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Güngör ve KONSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mücahide Çay'ında hazır bulunduğu ziyarette, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölücü terör örgütlerine yönelik Afrin'e düzenlediği 'Zeytin Dalı Harekatı' konuşuldu. Konuşmasında kendinin kısa dönem oğlunun ise bedelli askerlik yaptığını ifade eden Konya Tapu ve Kadastro V. Bölge Müdürü Çiftçi, "23 Ocak 2018 Salı günü sabah oğlumla birlikte askerlik şubesine giderek, Afrin'e yönelik gerçekleştirilen 'Zeytin Dalı Harekatına' katılmak için başvuru yaptık. Çünkü burada söz konusu olan ülkemizin sınır güvenliği ve Ortadoğu'nun barışıdır. Askerlik Şubesinde bizi güler yüzle karşıladılar ve başvuru dilekçemizi Genel Kurmay Başkanlığına mutlaka ileteceklerini söylediler" dedi. 

Milli ve manevi konularda Konya'nın Türkiye'de her zaman diğer illere örnek ve önder olduğunu vurgulayan Kenan Çiftçi, böyle bir şehirde görev yapmaktan gurur duyduğunu belirterek; "KONSİAD Konya Şubemizde Milli ve Manevi meselelerde hep diğer STK'lara örnek çalışmalara imza atmıştır. Bu nedenle sizleri birkez daha tebrik ediyorum. Öte yandan kimsenin toprağında gözümüzün olmadığının altını bir kez daha çizmek isterim. Operasyonun da amacı belli. Ben Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu harekatı başarı ile tamamlayacağına inanıyorum. Çünkü bunun emareleri şimdiden belli olmuştur" diye konuştu. 

Bir kamu kurumunun Sivil Toplum Örgütü gibi çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın da; "Zeytin Dalı Harekatı'nın evveliyatını iyi irdelemek lazım. Türkiye, sözde müttefikimiz ABD'yi terör örgütlerine verdiği silahlar konusunda defalarca uyardı. Hükümetimiz; Türkiye ve Kandil'den kaçan terör örgütlerinin Afrin'de yuvalandıklarını her platformda dile getirerek, terörle mücadele konusunda tüm ülkelere defalarca çağrıda bulundu. Sınırlardan sızarak ülkemize giren ve farklı şehirlerimizde bombalı eylemler düzenleyerek vatandaşlarımızın can ve mal kaybına yol açan teröristlerin Afrin'de eğitim aldıkları kanıtlandı. Dolayısıyla bu operasyon zaruret haline gelmişti. Bu aşamada Millet olarak bir ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz" şeklinde konuştu. Ziyaret sonunda Konya Tapu ve Kadastro V. Bölge Müdürü Kenan Çiftçi Zeytin Dalı Harekatı için yazdığı "Büyüksün Türkiye'm Kahramansın Şanlı Ordumuz" isimli şiiri okudu.  

Büyüksün Türkiye'm 

Kahramansın Şanlı Ordumuz

Tüm Suriye'nin bütünlüğü için 

Sınırlarımızın da güvenliği için 

Zulme, gözyaşlarına son vermek için 

Kahraman MEHMETÇİKLE Afrin'deyiz 

Emperyalislere dur diyeceğiz 

Teröristleri de süpüreceğiz 

Sivilleri himaye edeceğiz 

Kahraman MEHMETÇİKLE Afrin'deyiz 

Bu harekat devletin bekasıdır

Vatanımızı savunma hakkıdır 

Sinsi oyunları bozma anıdır 

Kahraman MEHMETÇİKLE Afrin'deyiz 

Türkü, kürdü, lazı ve çerkeziyle

7'den 70'e TÜRK MİLLETİ ile 

Dualarla, Fetih Sureleriyle 

Kahraman MEHMETÇİKLE Afrin'deyiz 

Afrin'e, Mümbiç'e ZEYTİN DALIYLA

Oralara da kalıcı barışıyla 

Mazlumların coşkulu alkışıyla

Kahraman MEHMETÇİKLE Afrin'deyiz

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim