Meram Belediyesi’nin, uzak mahallelerde öğrenim gören çocukların da, merkezde yaşayanlarla aynı imkanı yaşamaları ile bilime olan meraklarını ve tarih şuurlarını artırmak amacıyla başlattığı projenin ilk ayağı son buldu. Proje kapsamında Meram’ın merkeze uzak 25 mahallesinde 18’i ilk, 14’ü ortaöğretim olmak üzere 32 okuldan 3450 öğrenci Konya Bilim Merkezi ve 80 Binde Devr-i Alem Parkını gezme fırsatı buldu. Öğrencilere öğretmenleri de eşlik etti.

‘İYİ YETİŞMİŞ DONANIMLI BİR NESİL İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ AYNI HIZDA DEVAM EDECEK’

Çocukların eğitimlerine katkı sunma amacıda taşıyan projede öğrenciler, Meram Belediyesi’nin araçlarıyla okullarından alındı, uzman rehberler eşliğinde öncelikle Konya Bilim Merkezini gezdiler. Öğrenciler daha sonra 80 Binde Devr-i Alem Parkında bulunan kafetaryada yenilen öğle yemeğinin ardından, bu parkı gezme fırsatı buldular. Günün sonunda geziye katılanlar Meram Belediyesine ait araçlarla okullarına bırakıldılar. Çocukların özellikle de uzak mahallelerde yaşayan, imkanları kısıtlı çocukların, fiziksel, ruhsal, zihinsel gelişimine katkıda bulunmak ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak amacıyla bu projeye imza attıklarını kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, her bakımdan iyi yetişmiş, donanımlı ve geleceğe hazır nesiller için yeni politikalar ve yeni projeler üretmeye devam edeceklerini ifade etti.

BAŞKAN KAVUŞ; ‘ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE, GELİŞİMİNE VE EĞLENCELERİNE KATKI SUNDUK’

Projenin başlangıcında çocuklara kendinin de eşlik ettiğini ve onların mutluluğuna ve umuduna bizzat şahit olduğunu hatırlatan Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Çocuklarımızın eğitimlerinden gelişimlerine, bilinçlenmelerinden eğlencelerine kadar her alanda daha iyi ve daha yaşanabilir bir Meram hedefi için çalışıyoruz. Bu hedefler için klasik belediyecilik hizmetlerimizin yanında birçok alanda birbirinden değerli projeler üretiyoruz. Özellikle imkanları kısıtlı olan uzak mahallelerde öğrenim gören çocuklarımızın eğitimine ve gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiğimiz bu proje gelecekleri için onlara yeni ufuklar açacaktır. Projemizin temelinde, köklerinden kopmadan bilime ilgi ve merak besleyen bir nesil arzumuz vardı. Ziyaretlere katılan çocukların sevincini, mutluluğunu, artan ilgisini görünce projenin amacına ulaştığını görebiliyoruz. Bu da bizleri hem sevindirdi, hem ümitlendirdi hem de yeni projeler için şevklendirdi. Bu nedenle yeni dönemde onlar için daha birçok projeyi hayata geçireceğiz”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim