Akdeniz Koruma Derneği Su Ürünleri Merkez Birliği (SURKOOP) ile Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın ortaklaşa olarak yürüttüğü proje kapsamında ilçede düzenlenen buluşma programında  kadın balıkçılara malzeme desteğinde bulunuldu.

Projenin yürütücüsü Esra Kartal yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü’nde çalışan kadın balıkçıların çoğunluğunun yüzme bilmeden mesleğini yürüttüğünü, bu sebeple çalışırken rahat edebilecekleri can yeleği ile kış mevsiminde soğuktan korunmaları için kendilerine yağmurluk hediye ettiklerini söyledi.

Projeyle Türkiye’de faaliyet gösteren kadın balıkçıların sayısına yönelik verilerin tespit edilmesiyle ilgili bir çalışma yaptıklarını belirten Kartal, şunları kaydetti.

"Biz gölün hem Isparta, hem Beyşehir tarafındaki kadın balıkçılarla bir araya geldik. Sorunları kadın balıkçılarla birlikte konuştuk. Onlara bugüne kadar göle verdikleri emek için çok ufak hediyelerimiz oldu. Bunlar arasında en özeli, en önemlisi can yeleğiydi. Ne yazık ki, bugüne kadar gölde can kayıpları çok yaşandı. Balıkçılık yapan kadınların ve ailelerinin tekne üzerindeki güvenliğinin güvenceye alınması ve artan masraflara rağmen kazançlarının azalması durumuna destek olmak adına malzeme hediye ettik. Hediye edilen malzemeleri aileleri adına kadın balıkçılara verdik. Zira aile balıkçılığının temelini kadın balıkçılar oluşturuyor."

AA

Editör: TE Bilişim