Havaların soğuması ile birlikte ısınma ihtiyacı için evlerde yanmaya başlayan soba ve kalorifer sistemine ait yapılardaki kazan dairelerinden çıkarılan küllerin çöp konteynerlerine boşaltılmaması için çalışma başlatan Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçe merkezinde kül kovası sistemini uygulamaya koydu.

Beyşehir Belediyesi kademelerinde imal edilen kül kovaları, Temizlik ekipleri tarafından mahallelerde bulunan çöp konteynerlerinin hemen yanı başına yerleştirilmeye başlandı. Yetkililer, vatandaşlardan küllerini bu kovaların içerisine dökmelerini istedi.

Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, kış aylarında soba ve kalorifer küllerinin dökülmesi sonucu çöp konteynerlerinin yanarak zarar gördüğü vurgulanarak, “Hem çöp konteynerlerinin zarar görmemesi, milli servetin heba olmaması, hem de vatandaşların küllerini daha rahat ve kolay bir şekilde dökebilmeleri için ilçemizde kış dönemi boyunca istifade edilebilecek kül kovası uygulamasını başlattık. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, küllerini çöp konteynerlerinin içerisine ya da dışına değil bu özel kovaların içerisine boşaltmalarıdır. Çünkü sobalardan çıkan küller konteynerlerdeki çöplerin tutuşmasına neden olarak yangın çıkartıyor, bu da çürümesine ya da zarar görmesine yol açabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için böyle bir çalışma başlattık. Özel kül kovalarının mahallelerimize dağıtım çalışmaları ise devam ediyor. Temizlik görevlilerimiz, çalışması esnasında çöp konteynerlerinin yanı sıra bu kovaları da boşaltarak katı atık toplama merkezine nakledecektir. Daha temiz bir ortam için kış döneminin yaklaştığı bu günlerde, sitelerde kalorifer yakıcılarımız konteyner yanlarına küllerini torbalayıp koyabilirler, biz bunları traktörlü temizlik ekiplerimiz aracılığıyla toplatacağız.  Yine bu kül torbalarını biriktiren yakıcılarımız ise haber verdikleri takdirde traktörlü ekiplerimizi belirtilen adreslere yönlendirip nakillerini sağlayacağız. Duyarlılıklarından dolayı şimdiden vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” denildi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim