Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri, sorumluluk alanındaki göl ve göletlerde yürütülen balıkçılık faaliyetlerini sıkı takip altına aldı. Ekipler, Beyşehir Gölü’nde avlanma gerçekleştirilen balıkçı tekneleri, kıyılarda bulunan balık alım kantarları ile ilçe merkezindeki perakende satış noktalarında şok denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde avcıların ruhsat ve belge kontrolleri yapılırken, ağ gözü açıklığının uygun olup olmadığı ve istenilen balık boylarında avcılık yapılıp yapılmadığı da kontrol edildi.

AW037040_01
Beyşehir Tarım ve İlçe Orman Müdürlüğünden yürütülen çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, ilçede bulunan göletler ile Beyşehir Gölü’nde su ürünleri denetimlerinin aralıksız olarak devam ettiği vurgulanarak, “Sazan balığı için 40, sudak balığı için 26, kadife sazanı için 26 ve tatlı su kefali için de 20 santimetre altı boy yasağı vardır. Sürdürülebilir su ürünleri ticaretinin yapılabilmesinin tek yolu yasaklara uymaktan geçmektedir. Vatandaşlarımızın ve balıkçılık sektörünün tüm paydaşlarının konu hakkında duyarlı olmalarını rica ediyor, bereketli bir av sezonu diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Konya'da 1 kişiyi öldüren, 2 kişiyi yaralayan sanığın cezası belli oldu Konya'da 1 kişiyi öldüren, 2 kişiyi yaralayan sanığın cezası belli oldu

AW037040_02

Kaynak: İHA