Beyaz bereket Konya’yı etkisi altına aldı. Dün öğlen saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı soğuk hava ile birlikte etkili oldu.  Özellikle gece saatlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte kent merkezinde ağaçlar ve park halindeki araçlar beyaza büründü. Konya Merkez de ve İlçelerde etkili olan beyaz bereket çocukları sevindirdi. Esnaf ve belediye ekipleri kar temizliği yaparken çocuklar ve gençlerde şehrin farklı bölgelerinde kartopu oynayarak eylendi. Meram, Karatay ve Selçuklu Belediyesine bağlı ekipler, tipi ve buzlanmanın günlük hayatı olumsuz etkilememesi için aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdü. Yetkililer, yağışların cuma günü sabah saatlerine kadar yoğun olacağını bildirdi. Yağışla birlikte sıcaklık da 7 derece düşecek.

KAR YAĞIŞI CUMA GÜNÜNE KADAR ETKİLİ OLACAK

Konya dün beyaz sabaha uyandı. Kent genelinde etkili olan kar yağışı, yollarda buzlanmalara ve birikintilere neden oldu.  Akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden beyaz bereket kenti etkisi altına alırken Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü yağışın Cuma gününe kadar yer yer yoğun olacağını aktardı. Yetkililer, yağışların cuma günü sabah saatlerine kadar yoğun olacağını bildirdi. Yağışla birlikte sıcaklık da 7 derece düşecek. Konya’da 4 günlük hava durumu şu şekilde olacak Cuma günü gece eksi 1 gündüz -4 derece. Cumartesi günü gece 1 gündüz -6 derece. Pazar günü sisli gece 2 derece gündüz -8 derece. Pazartesi günü ise sisli gece 2 derece, gündüz -4 derece olacak. Konya’da ölçülen kar kalınlıkları ise  Bozkır’da 82 santimetre, Meram Güneydere 25santimetre,Seydişehir Alacabel 24 santimetre,Derbent Aladağ 18 santimetre,Meram Karahüyük 16 santimetre,Selçuklu 6 santimetre,Seydişehir Gökçehüyük 6 santimetre, Meram Kent Ormanı 5santimetre, Kadınhanı Atlantı 4 santimetre olarak ölçüldü.  Kar yağışı dolayısıyla İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan karayolunda yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Vatandaşların, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

EKİPLER ŞEHRİN YOĞUN BÖLGELERİNDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRDÜ

Belediyelere bağlı kar kürüme personelleri ise şehrin kalabalık olan bölgelerinde kar kürüme çalışmasında bulundu. Vatandaşların buzlanmadan dolayı yürürken zorluk çekmemesi için tuzlama ve kürüme çalışmaları yapıldı. Meram, Karatay ve Selçuklu Belediyesine bağlı ekipler, tipi ve buzlanmanın günlük hayatı olumsuz etkilememesi için aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdü

KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Şehrin beyaza bürünmüş hali kartpostallık görüntüler oluşturdu. Görüntülerde ağaçların ve yolların bazı kısımlarının kar ile kaplandığı görüldü. Kar hasretine dayanamayan vatandaşlar Havanın soğuk olmasına rağmen kendilerini dışarıya atarak hatıra ve kartpostallık fotoğraflar çekindi. 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim