Et ve Balık Kurumu ile Konet'in faaliyette olmamasına tepki gösteren SP Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, “Konet kapalı olduğu için besiciler kesim yaptıramıyor. Kestirecek olanlar ya Ladik'e ya da Çumra'daki kesim haneye gidiyor. Bu durum da maliyetleri arttırıyor” dedi

Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanlığı Nisan Ayı Genişletilmiş Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Karatay İlçe Başkanı Ali Genç'in başkanlığında toplanan meclisin gündeminde ise, Konya'da yaşanan mezbaha sıkıntısı vardı. Konya'nın tarım alanında önde gelen şehirlerden olduğunu belirten Genç, hayvancılık ile uğraşan besicilerin, Konet'in kapalı olmasından dolayı sıkıntı çektiklerini söyledi. Genç, Milli Görüş'ün iktidarlığı döneminde yaşanan bu sıkıntıların olmadığını belirterek, “AK Partili olan Karatay Belediyesi Konette bulunan hisselerini özel şirkete devretti. Özel şirkette,  kesimhanede düzenleme ve tadilat yapacağız dedi. Bu tadilatı bir haftalığına yapacaklarını söylediler ama bir ay geçti hala bir sonuç yok. Şimdi de 2014 yılının ocak ayında açmayı düşündüklerini söylüyorlar. O zamana kadar besici hemşerilerimiz mağdur olmaya devam edecek” dedi. Hayvanını kestirmek isteyen besicilerin ilçelere gitmek zorunda kaldıklarını belirten Genç, “Konet kapalı olduğu için hayvanını kestirecek olanlar ya Ladik'e ya da Çumra'daki kesim haneye gitmek zorunda kalıyorlar. Buraya giden vatandaşlarımız da hem yol uzak olduğu için hem de oradan etlerini sağlıklı bir şekilde getirebilmek için özel araç tutmak zorunda kalıyor. Bu da onlara fazla maliyete neden oluyor” diye konuştu.
BU DURUM KONYA'YA YAKIŞMIYOR
Kesimhanenin olmamasının Konya'ya yakışmadığını dile getiren Başkan Ali Genç, Konya'dan daha küçük olan Afyon'da dahi 4 tane kesimhanenin bulunduğunu söyledi. Milli Görüş iktidarının insanların istihdamına yönelik çalışmalar yaptığını hatırlatan Genç, Milli Görüş'ün iktidar olduğu zamanda nerede bir eksiklik varsa ona göre çalışmaların yapıldığını ifade ederek, “Bizim iktidarımız döneminde yapılan birçok tesis ve hizmet sonraki belediyeler tarafından ya yapıldı ya da satıldı. Bu yapılanlar Konya'ya yakışmıyor” dedi.
HABER MERKEZİ
 

Editör: TE Bilişim