Konya Berberler ve Kuaförler Odası’nın Olağan Genel Kurulu 100. Yıl Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Genel Kurul’a Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Başkanı Muharrem Karabacak, Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Kırtasiyeciler Odası Başkanı Ramazan Kuşpınar, Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, Yorgancılar Odası Başkanı Cengiz Çiftci ve çok sayıda oda üyesi katıldı. Faaliyet ve denetim raporu ile gelir gider tablosunun açıklanmasının ardından Veli Baranok, Ahmet Yetiş ve Ayhan Ağdaş’ın bulunduğu listeler ile birlikte sandık başına gidildi. Açıklanan sonuçlara göre Mevcut Başkan Veli Baranok 768 oy alarak yeniden seçildi. Ahmet Yetiş 252 oy, Ayhan Ağdaş ise 91 oy aldı. Başkanlığını Veli Baranok’un yaptığı yönetimi şu şekilde; Hasan Şenepli, İbrahim Elden, Fatma Çelik, Ahmet Karakoyun, Sabri Olukca, Hatice Aşkar, Hüseyin Selbasanoğlu ve Ayhan Aydemir. Denetim Kurulu Asil: Burak Demirbaş, SariyeBüyüksarı, Hidayet Akkurt. Yönetim Kurulu Yedek: Mevlüt Demirci, Yavuz Killik, Yasin Küçükhemek, Murat Babacan, Mustafa Samur, Çetin Akgül, Mehmet Tan, Mustafa Gebeş, Celallettin Gülsüm. Denetim Kurulu Yedek: Mustafa Bacak, Derya Aydın, Hikmet Özlü. 

ÜYELERİMİZ İLE BİRLİKTE DAHA GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok, görevi devir aldığı günden itibaren yaptıkları faaliyetlerden bahsederek, "Görevde kaldığımız sürede de ‘Pazar ve Salı’ tatil uygulaması devam edecektir" dedi. Baranok diğer faaliyetlere de şu şekilde değindi; “Bize 4 yıl bir görev verdiniz. Bu 4 yıllık görevimiz içerisinde sizlere laik olmaya çalıştık. Vermiş olduğumuz sözleri yerine getirerek ‘Pazar’ tatilini yasalaştırdık. Tatile uymayanlar cezai işlemleri de yapılmıştır.Suriyelilere ve kaçaklara bir şey yapılmadı dediler! Bizim elimizde belgemiz var her şeyi belgeyle konuşuyorum.  Yaptığımız çalışmalarda ki en büyük güç üyelerimizdir. Bunlar onların birlik ve beraberliği doğrultusunda olmuştur. Bundan sonrada üyelerimiz ile birlikte daha güzel işler başaracağız. Haberleşmeyi sağlamak amacıyla internet ortamından esnaf ve sanatkârları ilgilendiren en küçük meselelerde bile hızlı bilgilendirmek amacıyla cep telefonlarına mesajlar gönderdik. Ebediyete intikal eden esnaflarımızın cenaze merasimlerinde tüm üyelerimizi haberdar ederek yanlarında olduk. İşyerlerini devir etmek ve satmak isteyen üyelerimize, işyerlerinde çalışacak kalfa ve çırak arayan üyelerimize bu isteklerini ilan etmek suretiyle yardımcı olunmuştur. Göreve geldiğimiz gün itibari ile sizlerin talepleri doğrultusunda erkek kuaförlerimize Pazar günleri, bayan kuaförlerimize ise Salı günleri Valiliğimizin izni ile tatil kararı aldık. Görevde kaldığımız sürede de ‘Pazar ve Salı’ tatil uygulaması devam edecektir. Sosyal aktivite amaçlı üyelerimizi Çanakkale’ye ve her yıl Antalya’da bulunan tatil beldelerine götürülerek 5 yıldızlı otellerde tatil yapmaları sağlanmıştır. TESK tarafından yürürlüğe koyulan yönetmelik hükümlerine göre; her işyeri sahibinin fiyat tarifesini odamızdan alması, işyerlerine asması uygulaması zorunluluğu vardır. Üyelerimizin fiyat tarifeleri almaları sağlanmıştır. Pankart asarak ve ya belirlenen fiyat altında çalışan kişiler belirlenerek astıkları pankartlar ve el ilanları toplatılmıştır. 

İHTİYAÇ SAHİBİ ÜYELERİMİZE YARDIMLARIMIZ SÜRECEK

İhtiyaç sahibi üyelere yardım ettiklerini belirten Baranok yardımların bundan sonrada devam edeceğini vurgulayarak, “Odamızın bünyesinde bulunan ihtiyaç sahibi ve zor durumda bulunan üyelerimize imkanlar dahilinde geri dönüşümsüz maddi imkanlar sağlanmıştır. Bundan sonraki çalışma dönemimizde de üyelerimizin zor durumda kalmaları halinde sosyal yardım noktasında yardım edilecektir. Kayıt dışı çalışan birçok esnaf denetimlerimiz sonucu kayıt altına alınmaya çalışılmıştır. Odamız tarafından tecrübeli eğitimciler getirilerek meslek noktasında gerekli sertifikalar üyelerimize verilmiştir. Ramazan ayında oda üyelerimize Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte iftar yemeği verdik. Anıt Hastanesi, Büyükşehir Belediye Hastanesi, Medicana Hastanesi, Medova Hastanesi ve Fizikon ile yapılan görüşmeler neticesinde üyelerin indirimlerden yararlanmaları sağlandı. Saç model katalogları bastırılarak tüm üyelerimize dağıtımları yapıldı. Odamızda bulunan eğitim salonunda gerekli eğitimler verildi” diye konuştu. 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim