KONYA’DA BİR ANNENİN, KARDEŞİYLE KAVGA ETTİĞİ GEREKÇESİYLE 5 YAŞINDAKİ KIZINI DARP ETTİĞİ İDDİA EDİLDİ- GÖZLERİNDE MORLUKLAR BULUNAN ÇOCUK HASTANEDEKİ TEDAVİSİNİN ARDINDAN İFADESİ ALINAN ANNEYE TEKRAR TESLİM EDİLDİ.
Konya’da bir annenin, kardeşiyle kavga ettiği gerekçesiyle 5 yaşındaki kızını döverek hastanelik ettiği iddia edildi. “Çocuklar kavga etti” diyen anneyi kızı, "Beni annem dövdü, onu gönderin” diyerek ele verdi. Çocuk hastanedeki tedavisinin ardından, ifadesi alınan anneye teslim edildi.
Olay, merkez Selçuklu ilçesi Sancak Mahallesindeki bir evde meydana geldi. İddiaya göre, eşinden ayrılan anne Nefise B. (35), 4 yaşındaki kardeşiyle kavga eden 5 yaşındaki kızı F.H.B’yi sinirlenerek dövdü. İlk önce Selçuklu Tıp Fakültesi'ne kaldırılan küçük kız, buradan ambulansla Konya Numune Hastanesine sevk edildi. Küçük kızın yanında annesi de hastaneye geldi. Hastanede tedavisi yapılan küçük kızın yüzünde ve sırtında morluklar tespit edildi. Anne, çocuklar kavga etti derken, küçük kız ise, "Beni annem dövdü, onu gönderin” diyerek annesini ele verdi.
Gözaltına alınan anne ise sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis tarafından Bosna Hersek Polis Merkezine götürüldü. Küçük kızda polis aracında annesiyle birlikte polis merkezine gitti. İlk önce çocuklar kavga etti diyen annenin daha sonra, “Diğer çocuğumla kavga ediyordu, bende dövdüm. Böyle olmasını istemezdim” dediği öğrenildi.
Polis merkezinde ifadesi alınan kadın savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, çocukta anneye tekrar teslim edildiği ve soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Annenin koca dayağından yıllar önce kaçarak Çanakkale'den Konya'ya geldiği ve bir süre sığınma evinde kaldıktan sonra bir eve çıktığı öğrenildi. 

İHA
Editör: TE Bilişim