Adalet ve Değişim Grubu’nun adayı Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Nihat Baysal’a destek vermek amacıyla grup üyeleri tarafından bir otelde basın toplantısı düzenlendi. Sağlık Sen Delege Adayı Yasin Gündüz tarafından okunan manifestodan sonra, Sağlık-Sen Konya Şubesi Başkan adayı Baysal, programa telekonferans yöntemiyle bağlandı. “Sağlık-Sen için hayırlı sonuçlara vesile olacak bir kongre olsun” diyerek sözlerine başlayan Baysal, “Her zaman gerek çalışanlar adına gerekse de ülkesi ve milleti adına dertli olmayı seçen Sağlık-Sen ‘in düşüncesi Allah’ın rızadır. Yolu, yaratılanı yaratandan ötürü sevmektir. Nişanesi, mazlumun ve Hakkın yanında dimdik durmaktır. İnsan onurunu ve insanı yaşatmaktır ve nihayetinde adaletli ve hakkaniyetli olmaktır. İşte bu bilinç ve inanç ile Sağlık Sen Konya Şubesi bir kongreye hazırlanıyor. Biz istiyoruz ki Sağlık Sen’e yakışan, Sağlık Sen için hayırlı sonuçlara vesile olacak bir kongre olsun. Demokrasi kazansın, Sağlık Sen kazansın, sağlık çalışanları kazansın, yani hep birlikte kazanalım. Çünkü biz demokrasinin sac ayaklarından birisi olan sendikalardan bahsediyoruz. Demokrasi, yani çok seslilik tüm tarafları memnun edecektir. Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımızın olduğu nazik bir dönemden geçtiğimiz bu dönemde davranışlarımızı bir kez daha gözden geçirmek zorundayız. Sorumluluğumuz gereği en çok muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğimizi sağlayacak örnek bir yaklaşım sergilememiz gerekmektedir” şeklinde konuştu.

“BU YOLA NASIL ÇIKTIĞIMIZI PAYLAŞMAK İSTİYORUZ”

Sağlık-Sen’in çizgisinden çıkmaya başlaması nedeniyle yola çıktıklarını söyleyen Baysal, “Sendika Konyamızda son on yılı aşkın zamandır hüküm sürmekte iken, yavaş yavaş çizgisinden çıkarak, yaptıkları taşkınlıklarla “hak arar” durumundan “hak aratır” hale gelmiştir. Yıllardır aynı kişilerden oluşan yönetim, delege ve temsilcilerin şımarık davranışları, çalışanlardan kopuk, iletişimsiz halleriyle, mobbingin, ötekileştirmenin ve nihayetinde bu kurumu menfaatlerinin uğruna kullanmalarının ayyuka çıktığı bir dönemde biz, yaşanmış ve yaşatılmış hikayeleri de göz önüne alarak bir yeniden doğuş, bir temizlenme, arınma hareketi başlatmak üzere yola çıktık” diye konuştu. 

“ERKEN ÇIKMAMIZIN SEBEPLERİ VARDI”

Yola erken çıkmalarının sebeplerini açıklayan Baysal, “Birincisi, sendikacılık faaliyetlerini kavrayabilmek, bu husustaki donanımımızı artırmak istedik. İkinci olarak da, geçen seçimlerde baskın seçim yapmak sureti ile kendilerinden olmayan kimselere fırsat vermedikleri için tedbirli olmak istedik” dedi.

“TEŞKİLATLANMAMIZ ÇOK ZOR OLDU”

Teşkilatlanma sürecinde yaşadıkları sıkıntılardan bahseden Baysal, “Üyeler üzerinde müthiş bir baskı vardı. İnsanlar konuşamaz, fikir beyan edemez durumdaydı. Üyeler, sendika nedir, nasıl bir yapılanmadır, ne gibi fonksiyonları icra eder bilmiyorlardı. Daha önce hiç ilgilenmemişler, oy bile kullanmamışlardı. Biz, iyi, çalışkan insan profili arıyorduk ki bu tür insanlar da zaten işten güçten kafasını kaldıramaz durumdaydılar. Sosyal faaliyetleri hiç olmamış. Neredeyse dışa dönük faaliyetleri bir an önce eve gitmek olmuş. Bizim böylesi insanları işlerinden başka sosyal bir alana çekmemiz çok zor oldu ve zaman aldı. Zaten sendika kavramından nefret ediyorlardı ikna etmek uzun sürdü ancak çalışmalarımız bize katma değer sağladı. Biz, seçimden bağımsız olarak, üyelerimizin birçoğunu sendika konusunda bilgilendirmiş olduk, bir nevi sendika enformasyonu yaptık. Halk eğitimcisi olduk. Bu emeklerimiz bile bize yetecek durumda. Bir diğeri, bu vesile ile sendikamızdaki üyelerimizi ve iyi insanları tanıdık. Diğer taraftan da iyi insanlarla beraber olduk” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim