Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bayram namazını Sultan Selim Camii'nde kıldı. Bakan Kurum'a Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun eşlik etti. Bakan Kurum, namaz sonrası cami önünde hemşehrileriyle tek tek bayramlaştı.

Ardından açıklamada bulunan Bakan Kurum, tüm İslam aleminin Ramazan bayramını kutladı.  Konya'nın baba ocağı olduğunu ve her bayram olduğu gibi bu bayramda da akraba ve yakınlarıyla bayramlaşmak için kente geldiğini ifade eden Bakan Kurum, ''Bayramlar bize, komşuyu, yardıma ihtiyacı olanları tekrar hatırlatıyor. Hepsine el uzatmamız gerektiğini bize her bayramda hatırlatıyor. Biz de ihtiyacı olan vatandaşlarımıza uzatacağız. Onlara yardım elimizi, dostluk elimizi uzatacağız ki, biz Türk milleti olarak dünyada en çok yardım eden milletiz'' dedi.  

'50 BİN KONTULUK DÖNÜŞÜMÜ BAYRAMDAN SONRA AYNI ANDA YAPACAĞIZ'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, memleketi Konya'da Valilik tarafından Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Törende hemşehrileriyle tek tek bayramlaşan Bakan Kurum, Kuzey Irak’ta Pençe Harekatı'nda şehit düşen askerlerin ailesine baş sağlığı diledi. Bir gazetecinin kentsel dönüşüm eylem planıyla ilgili sorusu üzerine Bakan Kurum, belediyelerin riskli bölgelerin verilerinin hazırlamasıyla ilgili süresinin 19 Mayıs'ta sona erdiğini hatırlatarak şunları söyledi:

''19 Mayıs'a kadar valilikler kanalıyla belediyelerimize süre vermiştik. O süremiz bitti. Hatta ilave süre verdik. Veriler hızla bir şekilde geliyor. Şimdi 19 Mayıs'ta biten sürede Türkiye'de tüm riskli, acil, öncelikli dönüşüm gereken alanlara ilişkin tespitlerimizi yapmış olacağız. Ondan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı manifestomuz çerçevesinde şehirlerimizin altyapısı, üst yapısı, kentsel dönüşümüyle alakalı tüm projeleri hızlı bir şekilde uygulamaya geçireceğiz. ''

50 bin kentsel döşümün projesinin bayramdan sonra aynı anda başlayacağını ifade eden Kurum, ''Hedefimiz yılda 300 bin konutun dönüşümünü sağlamak. Bu dönüşümü yaparken de vatandaşlarımızla el birliği içerisinde yapacağız. Onların gönlünü alarak, kalplerine girerek yapacağız, onlarla yan yana yapacağız. Onların istemediği hiçbir kentsel dönüşüm projesini, ne biz ne de belediyelerimiz yapmayacak. Bizde buna müsaade etmeyeceğiz. İnşallah bayramdan sonra eylem planımızı açıklayacağız ve ilk etapta 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesini aynı anda başlatmak suretiyle, o tarihi alanların, riskli alanların dönüşümünü aynı anda başlatmış olacağız" diye konuştu. 

Bakan Kurum, daha sonra Sevgi Evleri ile Huzurevi'ni ziyaret edip, oradakilerle bayramlaştı. 

DHA

Editör: TE Bilişim