Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni döneme ilişkin seçim manifestosunu açıklarken, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için uygun koşullarda sosyal konut projesi yapılacağını anlatmış, bu da Konya’da büyük bir sevinç uyandırmıştı. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay arasında TOKİ yetkililerinin de katılımıyla protokol imzalanmış ve ardından başvurular birkaç gün önce ilana çıkılmıştı. 

SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA BANKANIN YOLUNU TUTUYORLAR

Beyhekim Mahallesi’nde yapılacak olan 2+1 ve 3+1 şeklindeki 1057 dairelik sosyal konut projesine Konyalıların ilgisi bir hayli yoğun oldu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TOKİ ile protokolü imzalanan 3+1 ve 2+1 sosyal konutlar için ön kayıtların başladığını söyledi. Kayıtlar Konya Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden alınıyor. 11 Mart tarihinde başlayan ve 22 Mart tarihine kadar devam edecek olan ön başvurulara uygun koşulları sağlayan Konyalılar bir an önce başvurularını yapabilmek için sabahın ilk ışıkları ile birlikte ilgili banka şubelerinin önüne gelerek uzun kuyruklar oluşturuyor. 

‘YA NASİP DEDİK, BAŞVURU İÇİN GELDİK’

Kendisinin bir evinin bulunmadığını ve uzun zamandan beri banka kredisi çekmeden nasıl ev alabileceğini düşündüğünü belirten Abdürrahim Göktürk, sabahın erken saatlerinde gelip, bankanın önünde sıraya girdiğini söyledi. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin TOKİ ile yaptığı anlaşmayı bir fırsat olarak gördüklerini dile getiren Göktürk, “Tabi fırsat olarak görüyoruz ama yapılacak olan konut sayısı ile yapılan başvuruyu kıyasladığımız zaman arada bir uçurum olduğunu görebiliyoruz. İlk etapta 1057 daire yapılacağını söyledikten sonra Başkanımız devamında yeni etapların yapılacağını duyurmuştu. Hakikaten Konya’nın bu alanda bir açığı varmış. Diğer yandan ödeme koşullarının daha cazip hale getirilmesi iyi olacaktır. Ya nasip dedik ve bize de çıkar umuduyla gelip başvuru yapmak üzere sıraya girdik” diye konuştu. 

‘HAYALİMİZ BİR EV SAHİBİ OLMAK’

Bir ev sahibi olabilme hayali ve umuduyla ön başvuruyu yapmak için bankaya geldiğini söyleyen Emin Özdemir de, “Başkanımızın TOKİ ile ilgili açıklamasının ardından heyecanlandık. Bu proje, Konya için hakikaten ihtiyaç duyduğu bir hizmetti. Uzun zamandır bu projenin hayalini kuruyorduk. Ev kiralarının çok yüksek olduğu böylesi bir dönemde en azından başımızı sokacak bir evimiz olsun istiyorduk. Bizim gibi düşünen bütün hemşerilerimiz de başvuru yapmak için bankaların yolunu tutmuş. Burada görüyorsunuz, ciddi bir yoğunluk var. İnşallah biz de bu vesileyle bir ev sahibi oluruz” dedi. 

GEÇ BİLE KALINDI

Sosyal konut projesinden ev sahibi olabilmek için sıraya giren ve başvurusunu yapmış olmanın sevincini yaşayan Ümit Yeşilkaya ise, “Şükür, başvurumuzu yaptık. Tabi bu işin ilk aşaması. Kurada çıkar, çıkmaz bilemeyiz. Öncelikle Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyorum. Uzun süredir bekliyorduk, geç bile kaldı diyebilirim. Sayının da daha fazla olması gerekiyor. Bin küsur daire yapılacak ama bunun şu ana kadar 20 katı başvuru var. Taksitlerin de biraz yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu durum biraz zorlayacak. Ama ailemizden de destek alarak ödemelerini yapmaya çalışacağız tabi bize çıkarsa. Yapılan hamle doğru ama eğer uygunsa rakamlar bir daha gözden geçirilmeli. Kiracılığın ne kadar zor olduğunu kirada oturanlar bilir. Biz de bir umutla geldik” diyerek sözlerini tamamladı. 

EMİNE ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim