24 Haziran'da gerçekleştirilecek olan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için partiler tarafından milletvekili aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'ya teslim edildi. Listelerin açıklanmasıyla partililer büyük şaşkınlık yaşadı. Beklemedikleri isimleri listelerde görenler tepkilerini dile getirirken, aday olanlar da büyük heyecan yaşadı. AK Parti'de ikinci sıradaki Tahir Akyürek ismi dikkat çekti. "Tahir Akyürek listede olmamalıydı" diyenler sosyal medyada paylaşımda bulunurken, bu durum teşkilatların genelini kapsamadı, Akyürek'e destek açıklamaları da ardı ardına geldi. CHP'de ise ilk isim şaşırttı. AK Parti'den ayrılan daha sonra Türkiye Partisi'ni kuran, memleketi Sivas'ta bağımsız aday olmasına rağmen seçilemeyen Abdüllatif Şener'in birinci sıraya yazılması ve SP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdükadir Karaduman'ın ikinci sıraya konulması CHP içinde tepkilere yol açtı. Teşkilat içinden, "Bu durum kabul edilemez" diye paylaşımlarda bulunuldu. MHP'de ise birinci sıra hariç ikinci sıradaki Esin Kara ismi teşkilat içinde çok fazla kabul görmedi. İkinci sıraya farklı bir ismin yazılması gerektiği belirtilmesine rağmen, MHP teşkilatları liste tartışmalarını bırakmış 24 Haziran seçimlerine hızla çalışmaya başlamış durumda. SP ve İyi Parti'nin adayları ise çok fazla gündem oluşturmadı. Ancak İyi Parti'den listeye giremeyen bazı isimlerin tepki gösterdiği de parti içinde ifade ediliyor. 

Aday listelerine parti içinden gelen tepkilere rağmen Parti İl Başkanları listelerden oldukça memnun. Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi Konya İl Başkanları listeleri ve seçim sürecini gazetemize değerlendirdi.

ANGI: SEÇİMLER TÜRKİYE’NİN YÜZYILININ KARARINI VERECEK ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKTI 

27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) seçimleri için Konya’mızı temsil edecek 15 kişilik AK Parti listesi Yüksek Seçim Kuruluna verilmiş olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “AK Parti Konya İl Teşkilatı olarak Seçim Koordinasyon Merkezimizin açılışını tamamladık. Bugün itibariyle tüm adaylarımız ile birlikte teşkilat ziyaretlerimiz başlıyor. Perşembe günü saat 14.00’da Ankara Arena’da genel merkezimiz 81 il adaylarını tanıtacak. Konya olarak o programa katılmamızın ardından saha çalışmaları ile önümüzdeki bir ayı verimli bir şekilde yürüteceğiz. Milletvekili adaylarımız ile Konya ve 31 ilçelerini ziyaretler gerçekleştireceğiz.  Hemşerilerimize ulaşarak partimize en yüksek desteği sağlayacağız. Konya milletvekillerimizden oluşan 15 isim üst kurul tarafından oluşturan liste. 15 kişilik AK Parti listesi Yüksek Seçim Kuruluna verilmiş oldu. Öncelikle tüm adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Yeni dönemde sandıktan 15’inin de AK Partili olarak çıkıp Konya için büyük hizmetler yapmalarını yüce Mevla’dan diliyorum. Bu seçimler Türkiye’nin yüzyılının kararını verecek şekilde ortaya çıkı. 24 Haziran seçimlerinin hem cumhurbaşkanlığının  güçlü bir şekilde seçilerek hükümet sisteminin kurulmasını, hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27. Dönem seçimlerinin AK Parti grubunun mecliste en güçlü şekilde temsili sağlanacak. Önümüzdeki 5 yılı farklı tartışmalarla değil. Hizmet eksenli ve güçlü noktaya taşıyacak büyük projeler ile yürüyen bir yapıda olmalıyız” dedi.

ÇİÇEK: SAHA ÇALIŞMALARIMIZ ÇOK ETKİN OLACAK

MHP Konya İl  Başkanı Av. Murat Çiçek de, “24 Haziran seçimleri ülkemiz için kritik önem taşıyor. Bu noktada liderimiz ve genel başkanımız Devlet Bahçeli cumhur ittifakı ile son derece önemli adımlar atmıştır. Cumhur İttifakı ile artık milletin yeni hükümet sistemini seçmesi noktasında tercihini de ortaya koyacaktır. Ve bu sistem ile artık TBMM Meclisi daha aktif hale gelecektir.  Bu noktada Milliyetçi Harekat Partisi adaylarını belirlerken temsil kabiliyeti olan ve kendisini toplumda kabul ettirmiş, bölgesinin ve Konya’nın sorunları bilen isimlerden oluşturdu. Genel başkanımız işareti doğrultusunda genç, dinamik ve bayan adaylara ciddi anlamda önem verilmiş önceki seçimlerden farklı listeler oluşturulmuştur. Listelere giren adaylarımız teşkilatlardan ve camia içerisinden gelen isimlerden oluşturuldu. Seçimlere bir ay gibi bir süre var. Bu süreçte teşkilatlar olarak yoğun bir şekilde çalışacağız. Özellikle saha çalışmalarımız çok etkin olacak. Konya’nın merkez ve tüm ilçeleri tek tek gezilecek.  Vatandaşlarımız Cumhur ittifakının ve 24 Haziran seçimlerinin önemini anlatacağız. Şuanda seçmenler tarafından partimize büyük bir teveccüh var. Diğer listelere baktığımız zaman Konya’yı en iyi temsil edecek listelerin MHP’de olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

BEKTAŞ: 24 HAZİRAN’A KADAR VAR GÜCÜMÜZ İLE SAHADA OLACAĞIZ

CHP Konya İl Başkanı Av. Barış Bektaş listelerin açıklanmasının ardından bir sıkıntı olmadığını ifade ederek, “Listelerde bir sıkıntı yok. CHP Konya İl Teşkilatı ve ilçe teşkilatı olarak çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Listede umduğunu bulamayan insanlar tarafından sıkıntılar dile getirilmiş olabilir. Bu örgütün tamamını kapsayan bir durum değil. Yapılan açıklamalar liselere verilen tepkilerden. Bu tepkiler her siyasi partide olabilir. Listelerde sıkıntılı bir isim yok. CHP Konya İl ve İlçe teşkilatları olarak var gücümüz ile çalışarak Cumhuriyet Halk Partisinin oylarını artıracağız. 24 Haziran’a kadar var gücümüz ile sahada olacağız” ifadelerini kullandı.

SAYDAM: SEÇİMLERE HAZIRIZ

"Partimize yönelik karalama kampanyası sürüyor" iddiasında bulunan Saadet Partisi Konya İl Başkan Vekili Hüseyin Saydam da, “24 Haziran seçimleri ülkemiz ve Konyamız için hayırlı uğurlu olsun.  Seçimler partimiz ve diğer partiler için iyi bir seçim sürecinin geçmesini arzu ediyoruz. Partimize yönelik karalama kampanyası sürüyor. Bizler gerginlik olmadan seçim süreci geçirmek istiyoruz. Parti olarak haftasonu Ankara’da adaylarımızı tanıtacağız. Bizler 24 Haziran'a kadar Konya ve ilçelerin tamamında adaylarımız ile buluşarak onlara partimizi, adaylarımızı ve vaadlerimizi paylaşacağız. 24 Haziran seçimlerine kadar yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Açıklanan ve oluşturan listelerden oldukça memnunuz. Konya listemiz tüm Konya’yı kucaklayacak bir şekilde oluşturuldu. Yıllardır iktidarıyla muhalefetiyle ortaya konan kutuplaştırıcı siyaseti bir kenara iterek ülkede yükselen değer olan Milli Görüş hareketinin tek siyasi partisi olan Saadet Partisi, siyasi vizyonu ile 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ile milletvekili genel seçimlerine hazır” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim