Yeni seçilen Konya Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Yasin Aktaş ve yönetimine başarılar dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Toru, “Biz her zaman gönül olarak pazarcı kardeşlerimizleyiz. Sizler soğuk demeden, sıcak demeden alnının teriyle evine helal rızık götürmenin kaygısını taşıyorsunuz. Biz de sizlere yardımcı olabilmek maksadıyla alışveriş kültürünü en sağlıklı ve en modern ortamlarda yaşatabilmek maksadıyla pazarlarımızı kapalı hale getirmek için çaba sarf ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri her yıl Meram’a 2’şer kapalı pazar kazandırdık. En son Harmancık’taki kapalı pazarın inşaatını başlatmış olduk. Bu alandaki çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“Al bayrağımızı her yerde dalgalandıralım”
Ülke olarak çok kritik bir süreçten geçtiğimize dikkat çeken Başkan Toru,
“100 yıllık oyunlar, planlar, senaryolar yeniden tekrarlanıyor. Türkiye olarak önümüzdeki yüzyıla istikamet verecek, rota çizecek bir süreçten geçiyoruz. Onun için milli birlik ve beraberlik oldukça önemli. Bunun sembolü olan al bayrağımızı şu anda arkadaşlarımız dağıtıyor. İnşallah bayrağımızı evlerimizde, işyerlerimizde, pazardaki tezgâhlarda ve her yerde dalgalandıralım” ifadelerini kullandı.

“İstiklalimize ve istikbalimize sahip çıkmaya devam edeceğiz”
Sınırlarımızda oluşturulmak istenen terör koridorunu temizlemek üzere operasyonda olan kahraman ordumuza ve Mehmetçiğimize muzafferiyet dileyen Toru, “Rabbim onları muvaffak eylesin, her türlü kötülükten korusun. Mehmetçiğimiz orada güvenliğimizi sağlarken bizler de annelerimiz, babalarımız, bacılarımız, dedelerimiz, ninelerimizle beraber gönülden, yürekten dua etmeye devam ediyoruz. İstiklalimize ve istikbalimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Milletimiz nasıl ki bin yıldır bu topraklarda ayaklarını sahip tuttuysa ve yaşamaya devam ettiyse bundan sonra inşallah yaşamaya devam edecek” diye konuştu.

“Türkiye bir aktör haline geldi”
Türkiye’nin ülke olarak geldiği mesafeyi de değerlendiren Başkan Toru, “Türkiye dizlerinin üzerinde sürünmeye mahkum edilen bir ülke konumundayken özellikle Cumhurbaşkanımız, liderimiz, gururumuz Recep Tayyip Erdoğan sayesinde şu anda tüm dünyada sözü dinlenen bir aktör olarak ABD’ye, emperyalist ülkeler ve Siyonist İsrail’e karşı ‘Ben de varım’ diyerek güney sınırlarımızda operasyona girişti. Birlik ve beraberliğimiz sayesinde ülkemiz 15 yılda her alanda nasıl yükselişe geçtiyse bundan sonra bu ivme artarak devam edecek. Şu anda yükselen Türkiye’nin, yeni Türkiye’nin kurulmasının sancılarını yaşıyoruz. Gerek ekonomik ambargoyla gerek 15 Temmuz darbe ve işgal girişimiyle gerek 17-25 Aralık operasyonlarıyla, terör kartıyla, faiz kartıyla Türkiye’yi terbiye etmek isteyen, diz çöktürmek isteyen güçlere karşı bizim en güzel cevabımız göğsümüzdeki imanımız, birlik ve beraberliğimizdir. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin” diye konuştu.
Programda Meram Belediyesi tarafından pazarcılara Türk bayrağı hediye edildi. Başkan Toru’nun konuşmasının ardından Türk bayrağının hep birlikte dalgalandırılması büyük coşkuya neden oldu.
İHA

Editör: TE Bilişim