Konya Mali Müşavirler Meslekte Birlik Derneği, Mayıs ayı içerisinde gerçekleşmesi planlanan Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) seçimlerde yarışacak adayını düzenlenen programla tanıttı. Aday tanıtım programına  Konya SMMMO eski Başkanları Ahmet İçyer, İsmail Turan, Konya Mali Müşavirler Meslekte Birlik Derneği Başkanı Vehbi Çağlar, Konya SMMM Odası Başkanı ve Meslekte Birlik Derneği Adayı Seyit Faruk Özselek, Türkiye’nin dört bir tarafından oda başkanları ile meslek mensupları katıldı. 

‘ÜYELERİMİZİ OY VERMEYE DAVET EDİYORUM’

Programın açılış konuşmasını yapan Konya Mali Müşavirler Meslekte Birlik Derneği Başkanı Vehbi Çağlar, “Bizler dün de bugün de ve yarın da meslekte birlik ilkesiyle yola çıktık.  Birçok engeli bu ilke sayesinde aştık,  aşmaya da devam ediyoruz.  Bu engelleri aşarken dostlarımız arttı, gücümüz yenilendi, bazen çok mutlu olduk bazen hep beraber hüzünlendik ama engeller karşısında hiçbir zaman eğilmedik. Hep çalıştık, hep başardık. Bu süreci, şu anda bu nezih ortamı oluşturan sizlerle gerçekleştirdik. Şimdi, hep birlikte yine başarmamız gereken çok önemli görevler bizi bekliyor. Yine çalışacağız. Yine başaracağız. Hep birlikte bu günden itibaren adayımızın yanında yer alacağız. Sizleri Mayıs ayında yapılması planlanan oda başkanlığı seçimlerinde öncelikle oy vermeye davet ediyorum. Unutmayalım ki üstat Necip Fazıl der ki;  ‘Senin olmadığın yerde hiç kimse yoktur.’ Bu oda hepimizin, bu oda Hz. Mevlana diyarı Konya’nın. Bu nedenle hep böyle güçlü ve ilkeli kalması lazım. Yurdumuzun dört bir köşesinden gelen, oda başkan ve yöneticileri ile misafirlerimizle hep birlikte bugün hayırlı bir işin startını vereceğiz. Adayımız, Seyit Faruk Özselek’tir”  şeklinde konuştu. 

‘GÜÇLÜNÜN DEĞİL HAKLININ YANINDA OLMAYI ŞİAR EDİNECEĞİZ’

Toplantıda konuşan Konya SMMM Odası Başkanı ve Başkan Adayı  Seyit Faruk Özselek,  “Büyük işler yapmak sizler gibi yüce gönüllü büyük insanlarla oluyor. Bireysel başarı değil ekip başarısı önemlidir. Çünkü ekip başarısı hem mutluluğu hem de değerleri yaşatır.Bu nedenle yaptıklarımız kadar artık yapacaklarımız da önemlidir.Ne demişti Hz. Pir, ‘Dün dünde kaldı cancağzım, artık yeni şeyler söylemek lazım.’ Şunu unutmayalım ki, dün gitti, bugün gidecek ama yarın bizleri bekliyor. Ümitlerimizin ve hayallerimizin gerçekleşeceği yer yarındır. Onun için durmak yok, yarın daha çok çalışacağız. Büyük işler yapmak sizler gibi yüce gönüllü büyük insanlarla oluyor. Modern dünyada artık ne kadar güçlü olduğun, ne kadar unvanın, ne kadar paran, ne kadar makamın olduğuyla değil ne kadar dost edindiğinle ölçülüyor. Bireysel başarı değil ekip başarısı önemlidir. Çünkü ekip başarısı hem mutluluğa hem de değerleri yaşatır bu nedenle yaptıklarımız kadar yapacaklarımız da önemlidir. Onun için durmak yok yarın daha çok çalışacağız. Gündemi takip eden değil gündem yaratan işler yapacağız. Bizim yarınlarımız gençlerimizdir. Onlar için her türlü fedakârlığı yapmaktan çekinmeyeceğiz. Büyüklerimiz bizim akıl önderlerimizdir. Onlara saygıda kusur etmeyeceğiz. Odamızın en güzide üyeleri olan hanımefendiler başımın tacıdır” diye konuştu. 

‘YERLİ VE MİLLİ DURUŞUMUZU BOZMAYACAĞIZ’

Tüm üyeler için yerli ve milli duruşu bozmadan, samimiyetle çalışıp üyelere layık olmaya gayret edeceklerini dile getiren Özselek, “Sadece odamızın değil ülkemizin de geleceği bizler için önemlidir. Ne Trump’ın dolarları ne FETÖ’nün alçakları ne de taşeron terör örgütlerinin kurşunları bizleri bu güne kadar yıkamadı bundan sonra da yıkamayacaktır. Sizler için sadece alnımızı değil aklımızı da terleteceğiz.  Toplumdaki defter tutan ve beyanname veren iş insanı algısını değiştirerek verdiğimiz hizmetlerin mali danışmanlık ve denetim çerçevesinde güvenilir işletme danışmanı misyonuyla ekonomimizin önemli bir paydaş olduğumuzu daha çok hissettirmek istiyoruz. Bu yönde kurumsallaşarak iş kalitesini arttıran eğitimle gelişen bir meslek olarak geleceğe hazırlanıyoruz. Hep daha iyi, daima daha güzel işleri yaşatan bir oda olacağız. Güçlünün değil haklının yanında olmayı şiar edineceğiz. Şimdi sizden bir 3 yıl daha istiyoruz. Bu 3 yıl için bizimle olmaya bizimle birlikte mesleğimize ve ülkemize hizmet etmeye güçlü ve bir o kadar da mutlu bir oda olmaya var mısınız?” diye konuştu. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim