2018 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ilçe temsilcisi Rasık Can, toplantıya katılan İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir’e, Belediye Başkanı Murat Özaltun’a, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol’a katılımlarından ve derneğe verdikleri desteklerden dolayı herkese teşekkür etti.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özlatun, Beyşehir’e yapılması planlanan 3. etap TOKİ’de ilk olarak şehit aileleri ve gazilerin öncelikli olacağının müjdesini verdi. Özaltun, yaptığı konuşmada Beyşehir Belediyesporlu futbolcuların katılımıyla güzel bir yemek olacağını düşünerek böyle bir yemek organize ettiklerini belirterek, “Nasıl futbolda Beyşehir Belediyesporumuzun yanındaysak diğer kanatta şehit ve gazi yakınlarımızın istek ve talepleri de bizim için çok önemli. Dernek Başkanımız Rasık Bey bize Pazar günü toplantı yapacaklarını söyledi ve bizde sizlere hasbihal etmek için toplantıya katılalım istedik. Dernekten gelen talep üzerine biz TOKİ yetkilileri ile görüştük. Onlar dediler ki siz şehit gazi yakınlarından talepleri alın imzaları ile birlikte, belediye olarak bize müracaat edin. Yapılacak en önce ki TOKİ girişiminde yani şu an önümüzde en erken gözüken 3. etap TOKİ olarak gözüküyor. Dolayısıyla 3. etap TOKİ müracaatları alırken siz müracaat eden şehit ve gazi ailelerine öncelik verileceğinin müjdesini şimdiden vermek isterim” dedi.


İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir de, böyle bir toplantıya katılmaktan mutluluk ve onur duyduğunu belirterek , “yüce dinimiz hem şehitlerin hem de gazilerin hem Allah’ın övgüsünü hem de Peygamber efendimizin sevgisini kazanan bahtiyar insanlardır. Yani dinen şehitlik ve gazilik yüksek bir makamdır. Anadolu’da her evin kutsi hatırasında mutlaka bir şehit ve gazimiz bulunmaktadır. Bu böyle olduğunda bütün şehit aileleri ve gazilerimizle iç içe yaşamaktayız. İşte Anadolu’da şehitlik ve gazilik sanki nesilden nesile aktarılan bir madalya gibidir. Tarihimizin her döneminde ister Osmanlı’dan önce ister Osmanlı döneminde ister Cumhuriyetimizin kuruluşunda veya Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze gelinceye kadar bu vatan uğruna birçok şehit ve gazimiz olmuştur. Bu toplantı münasebetiyle aziz vatanımız uğruna şehit olan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet bütün gazilerimize de şükran ve minnetlerimizi arz ediyorum. Değerli şehit yakınları Türk milleti şehitleri ve şehitliği benimsemiştir. Öyle ki şehit haberi ilk geldiğinde ana ve babaya haber verildiğinde ana babanın ilk sözü ‘Vatan sağ olsun’dur. Bu toplantıyı düzenleyen dernek başkanı Rasık Bey’e ve az önce belirtildiği gibi derneğimize en büyük desteği başkanımıza ve derneğimize destek veren herkese şükranlarımızı arz ediyorum” diye konuştu.
Toplantı sonunda ahirete göç etmiş şehitler anısında Kur’an-ı Kerim okundu ve çıkışta Beyşehir Belediyesinin hazırlamış olduğu 2018 yılı takvimi verildi. Beyşehir Belediyesi Taş Köprü Aile Çay Bahçesi Sosyal Tesisinde gerçekleştirilen toplantıya, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir İlçe Temsilcisi Rasık Can, dernek üyeleri ve Beyşehir Belediyespor yöneticileri ile Beyşehir Belediyesporlu futbolcular katıldı.
İHA
 

Editör: TE Bilişim