Beyşehir Belediyesi Taş Köprü Aile Çay Bahçesi Sosyal Tesisi’nde düzenlenen programa Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Beyşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şeref Yaşar, yazılı ve görsel basın mensupları ve ulusal basın kuruluşu temsilcileri katıldı.
Programda konuşan Başkan Özaltun, her yıl gazetecilerle bir araya gelerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladıklarını belirterek, “Yapmış olduğunuz hizmetleri çeşitli materyallerle veya çeşitli alanlarla vatandaşa anlatmanız gerekiyor. Bunu anlatırken de en önemli araç basın oluyor. Tabi bu yazılı ve görsel basın olarak ikiye ayrılabilir. Bunun için özellikle görsel basından öte yazılı basın çok daha önem kazanıyor. Sebebi ise şöyle 10 yıl öncesine gittiğinizde belki videolara ulaşma imkanınız zorken yazılı basın gazetelere ulaşma şansınız çok daha imkanı fazla oluyor. İyi veya kötü günde basın mensuplarımız gündemi takip ediyor ve bu yaşanan olayları yazarak bundan sonra ki süreçte ki nesillere, vatandaşlara aktarmak için aracı rolü üstleniyorlar. Biz de Beyşehirimiz'de şunu gördük. Geçtiğimiz dört yıllık çerçevede basın mensuplarımızla sürekli bir araya geliyoruz ve yapmış olduğumuz hizmetleri anlatıyoruz. Sizlerde bu yapmış olduğunuz hizmetleri gazetenizde televizyonunuzda halkımıza aktarıyorsunuz. Bu konuda sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ve inşallah Allah’ım birlik ve beraberliğimizi bozmasın diyorum. Bizde birlik ve beraberliğimizin sağlanması adına STK’larımızla basın mensuplarımızla kısacası şehrimizde ki bütün kurum ve kuruluşlarla bir olmaya özen gösteriyoruz ki şehrimiz daha fazla bir olsun beraber olsun ve daha çok hizmet alsın noktasında. Ben tekrar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüzün kutlu olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah birlik ve beraberliğimiz daim olsun diyorum” dedi.
Beyşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şeref Yaşar da, düzenlenen program için Belediye Başkanı Murat Özaltun’a teşekkür etti. Yaşar, “Demokrasimizin temel taşlarından olan basın düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili araçlarından bir tanesidir. Milletimizin ortak sesi olmamızın yanı sıra kamuoyunda vicdanı temsil eden tüm basın mensubu çalışan arkadaşlarımızın çalışan gazeteciler gününü kutluyorum” diye konuştu.
Program sonunda gazetecilere günün anısına çeşitli hediyeler verildi.
İHA

Editör: TE Bilişim