Bilgilendirme gezisine Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir Kent Konseyi Başkanı Mehmet Sürmeli, Kent Konseyi Genel Sekreteri Celalettin Ok ve yürütme kurulu üyeleri katıldı. Gezi kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Yeni Belediye Sarayı terasında belediye tarafından yaptırılan teras kafeterya gezildi. Başkan Oğul, Kent Konseyi üyelerine sırasıyla Gazi Mustafa Kemal İlkokulu inşaatını, Akşehir Fidanlığı içine yapılan Yeni Kültür Merkezi inşaatını, Kuruçay’a yapılacak olan büyük parkı, 200 yatak kapasiteli Bölge Hastanesi inşaatını, sanayi içindeki Akşehir Belediyesi Spor Tesisleri’ni, İnşaatı biten kimsesiz çocuklar için yapılan Sevgi Evlerini, içinde olimpik yüzme havuzu, hamam, sauna gibi birçok kompleks bulunan Aqua Park inşaatını, Akşehir Katı Atık Bertaraf Tesisini, Yeni Hükümet Konağı inşaatını, Yeni Mezarlık inşaatını, Yeni Ceza Evi inşaatını, Yeni Toki Evleri inşaatını, Nasreddin Hoca Türbesi yanına yapılan Akşehir Konağı inşaatını gezdirdi.
Gezi hakkında bilgi veren Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Akşehir, devlet ve belediyemiz tarafından yapılan yatırımlar sayesinde adeta bir şantiye gibi. Bu yatırımları daha iyi anlamaları ve inceleme yapmaları için Akşehir Kent Konseyi üyelerimize bir bilgilendirme gezisi düzenledik” dedi.
Akşehir Kent Konseyi Başkanı Mehmet Sürmeli de, “Şehrimizde halen devam eden yatırımları yerinde inceledik. 2013 yılında tamamı hizmete geçecek olan bu yatırımların artması için Kent Konseyi olarak ilgililere tüm desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.
İHA

Editör: TE Bilişim