Farklı ülkelerden gelen öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Hançerli Hazreti Mevlana’nın diyarı Karatay’ın dünü ve bugününe dair bilgiler aktardı. Başkan Hançerli hoşgörünün başkenti Karatay’ın Hazreti Mevlana’nın meftun olduğu yer olduğunu söyleyerek yerli ve yabancı pek çok turistin uğrak noktası olduğunun altını çizdi.

Başkan Hançerli Karatay Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirtti. Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi tarafından yapılarak eğitime kazandırılan Gaziosmanpaşa, Fetihkent ve Erenler anaokullarında minik öğrencilerin eğitim görmeye devam ettiğini dile getirdi. Başkan Hançerli Karatay Belediyesi olarak 4. ve 5. Anaokullarının da yapımını kısa sürede tamamlayarak eğitime kazandıracaklarını söyledi.

 Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Başkan Hançerli, 10 okula 120 ek derslik yaptıklarını, yine bir ilk olarak da Belediye öz kaynaklarından Kurtuluş, Mehmetçik ve Fetihkent okullarının, Karatay Belediyesi İmam Hatip Lisesi’nin ve Karatay Belediyesi 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu’nun tamamlanarak eğitime kazandırdıklarını söyledi. Eğitime verdikleri desteğin sadece okul yapmakla sınırlı kalmadığını vurgulayan Başkan Hançerli; öğrencilerin spor ihtiyacını da göz önünde bulundurarak 5 okula 5 spor salonu 16 suni çim saha yaptıklarını; Karatay Belediyesi olarak ilçeye toplamda 20 adet okul kazandırdıklarını vurguladı.  7 farklı ülkeden gelen öğrenmenler Konya ve Karatay’dan çok etkilendiklerini dile getirerek; Karatay Belediyesi’nin eğitim yatırımlarını çok beğendiklerini söyleyerek Başkan Hançerli’ye misafirperverliği için teşekkür etti.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim