Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, 7 ana başlık ve 81 konudan oluşan projelerini slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara anlattı. Akşehir’e 5 yıllık dönemde belediye, büyükşehir belediyesi, hükümet ve hibe fonları desteği ile 568 Milyon liralık yatırım kazandırdıklarına dikkat çeken Başkan Akkaya “Bu yatırımların içerisinde alt yapı yatırımları, üst yapı yatırımları, restorasyon yatırımları, gençlik ve spora yönelik yatırımları, kültür sanat yatırımları gibi bir çok konu var. Geçtiğimi dönemde Akşehir’imizi doğalgazla tanıştırdık Elhamdülillah” dedi. 

Toplu konut, otogarın yenilenmesi, yeni belediye hizmet binası, Perşembe Pazarı’nın üzerinin kapatılması, şehir giriş kapısı, içme suyu hatlarının yenilenmesi, mezbaha, dağ oteli, gavur hamamı restorasyonu, seyir terası, Nasreddin Hoca Bellek Müzesi, açık hava sineması, yeni Nasreddin Hoca Stadyumu, gençlik festivali, millet bahçesi, hobi bahçeleri, aile danışma merkezi, emekliler konağı, hayvan bakım merkezi, organize hayvancılık bölgesi, termal seracılık gibi 81 adet projeyi Akşehirlilerle buluşturmak için gece gündüz çalışacaklarının altını çizen Başkan Salih Akkaya “Gönül Belediyeciliği yolunda, halka hizmet Hak’ka hizmettir düsturuyla Cumhur İttifakı Adayı olarak güçlü bir şekilde inşallah 31 Mart’ta seçimi kazanacağız ve projelerimizle Akşehirlilerimizi buluşturacağız” ifadelerini kullandı. 

‘AKŞEHİR İÇİN HARCANAN TOPLAM BEDEL 200 MİLYON TL'YE YAKLAŞTI’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı yeni projeleri için tebrik ederek, “Bundan 5 yıl önce buralarda biz yeni Büyükşehir Yasasını anlatıyorduk. Birileri de; belde belediyeleri kapanacak, belediyeler eksiliyor, bu hizmetleri Konya’dan gelip nasıl yapacaklar, bunların asla yapılması mümkün değil, onun için biz Büyükşehir Yasasına karşıyız’ diye ifade ediyorlardı. Özellikle de Konya’yı örnek gösteriyorlar, bu kadar büyük bir coğrafyada, Konya’dan bu kadar hizmetin yürütülmesi mümkün değil diyorlardı. Aradan 5 yıl geçti, verdiğiniz oylara sahip olmak için gece gündüz çalıştık ve şimdi sizlere soruyoruz. Bu 5 yıl boyunca Konya Büyükşehir Belediyesi olarak görevimizi yerine getirebildik mi? Büyükşehir Belediyesi olarak sadece Akşehir’de değil, 31 ilçemizde birçok önemli hizmetlere imza attık. Bugün gelinen noktada sadece Akşehir için harcanan toplam bedel 200 milyon TL’ye yaklaştı. Bugüne kadar birçok altyapı projesi tamamlandı. Şehir Konağı hayata geçti. Akşehir KOMEK’le tanıştı. Bence en önemlisi Akşehir Arastası eski kimliğine kavuştu ve şöyle gelince etrafa bir baktıkça ne kadar güzel bir şehirde yaşadığımızın farkına vardık” dedi.

‘AKŞEHİR AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ İLE BİRÇOK PROJE VE YATIRIM KAZANDI’ 

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de, Akşehir’in AK Parti belediyeciliği ile birçok proje ve yatırım kazandığına dikkat çekerek, “Hizmete şehrimizi doyurmaya uğraştık, elimizden geleni yaptık, alnımız açık. Bu tarlada bizim izimiz var, 31 Mart’ta da yüzümüz var, huzurunuzdayız” dedi. Yerel seçimin önemine dikkat çeken Milletvekili Erdem, “Eğer Akşehir’de AK Parti oyları çok yüksek çıkarsa, Büyükşehirde Uğur İbrahim Altay kardeşimize çok yüksek oy çıkarsa, bu yatırımların zaten hepimiz geleceğini biliyoruz ama her şeyden önemlisi bu oylarla liderimize nefes veririz, güç veririz. Bu her şeyden önemlidir. Allah’ın izniyle dünyaya meydan okuyan bir liderimiz var, nereden nereye geldik. Bunun gücü, arkası sizlersiniz” diye konuştu. 

İHA

Editör: TE Bilişim