Gazeteciliğin zor ve meşakkatli bir iş olduğunun altını çizen Başkan Akkaya, özellikle sahada koşturan muhabirlerin fedakar bir şekilde çalıştığını belirterek “Akşehir’deki gazeteci arkadaşlarımızda bizim gözümüz, kulağımız oluyorlar. Akşehirimize daha çok hizmet vermek anlamında bizi yönlendiriyorlar. Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde büyük bir darbe girişimi yaşadı. O süreçte bir basın mensubumuzun yapmış olduğu medeni cesaret belki de ülkemizin kaderini değiştiren fitili ateşledi. Hande Fırat isimli gazeteci hanımın Cumhurbaşkanımızla telefonla irtibat kurarak onun konuşmalarını tüm Türkiye’ye yansıtması sayesinde halkımızın bilinçlenmesiyle ülkemiz adeta uçurumun kenarından döndü. Orada bir basın mensubu arkadaşımızın ne kadar önemli bir görev icra ettiği görüldü ki İlkeli, cesur, memleketini milletini vatanını seven insanların her alanda olduğu gibi gazetecilik alanında da daha bir önemi var. Ben bu vesileyle tüm gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir kez daha kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı mutlu günler dileyerek başarılı çalışmalarının devamını temenni ediyorum” diye konuştu
Gazeteciler adına düşüncelerini paylaşan İdris Doğan’da Başkan Akkaya’ya böyle bir organizasyon için teşekkürlerini ileterek tüm gazetecilerin Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Akşehir Belediyesi Takkasızlar Konağı’nda düzenlenen kahvaltıya, Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın yanı sıra, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, yerel gazete çalışanları, ulusal ajansların temsilcileri, Akşehir’de yayın yapan yerel radyo temsilcileri katıldı.
İHA
 

Editör: TE Bilişim