Milli İttifak'ı karalamak için seviyesiz iddiaların ortaya atıldığını belirten Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Fatih Oruç, "AK Parti Düzce İl Başkanı, Milli İttifak'a 'Kahpe bir ittifaktır' diyor. İşte bunların siyasi ahlakı bu kadar" diyerek tepkisini dile getirdi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Fatih Oruç, 7 Haziran Genel Seçimlerine sayılı günler kala gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.Başbakanının Konyalı olmasının her Konyalıyı gururlandıracağını belirten ancak bunun Oruç, "Başbakan Konyalı diye, Konya'dan 14 Milletvekili beklemek gülünç ve mantıksız. Çünkü Başbakan Rizeliyken de Konya AK Parti'ye aynı desteği verdi. Mesela AK Parti bazı illerde milletvekili çıkaran tek parti olmuş, ama Başbakan Konyalı" diyerek Başbakanın nereli olduğunun değil, o şehir için ne hizmetler yaptığının önemli olduğunu vurguladı.

BU TEZGÂH DEĞİŞMELİ

Konya'da 13 yılda kayda değer bir değişimin yaşanmadığını söyleyen Oruç, ülkeye kalıcı yatırımların kazandırılması gerektiğini ifade etti. Toplumun refah seviyesinin ağır sanayi hamlesiyle yükseltilebileceğini savunan Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Fatih Oruç, "Konya'da 13 senede ne yapıldı? İstihdam namına, ekonomi adına ve tarım adına ne yapıldı? Geçen 13 yıl bize gösteriyor ki tezgâhı değiştirmedikçe çıkan mamul aynı olacak. AK Parti iktidarında kalıcı yatırımlar yapılamadı. Biz üstün teknolojiye dayalı ağır sanayiyi kurup toplumun refah seviyesini yükseltmek istiyoruz. Yeni istihdam alanları açarak ve mevcut alanları genişleterek ülkemizdeki işsizliğe kökten çözüm üretmek istiyoruz" diyerek çözümün Milli İttifak ile sağlanabileceğini dile getirdi. 

DIŞ POLİTİKAMIZ YOK

Türkiye'nin sağlıklı bir dış politikayla yönetilmediğini savunan Oruç, "Etrafımız yangın yerine dönmüş durumda. Komşularımızla sıfır sorun dedik ancak sağlam ilişkimizin bulunduğu bir komşu ülke kalmadı. Kuzey Afrika'da NATO Libya'ya müdahale edecekken dönemin Başbakanı, şimdinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'NATO'nun ne işi var Libya'da' diye tepki göstermişti. Biz muhalefet partilerinden biri olarak bu açıklamayı destekledik. Ancak bu konuşmanın üzerinden 1 ay geçmeden, Erdoğan başka bir konuşmasında, 'NATO Libya'nın Libyalılara ait olduğu tescil etmek için Libya'ya girmelidir' diyerek kendini yalanladı. Bu nasıl bir dış politika anlayışı? Şimdi Libya 45'e bölünmüş durumda. Irak ABD işgalinden bu yana zaten toparlanamadı" diyerek aynı yanlışların Suriye politikasında da yapıldığını vurguladı. Hükümetin 2010 yılına kadar Suriye'de doğru bir yol izlediğini dile getiren Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Fatih Oruç, "2010 yılından itibaren Amerika ve Avrupa'ya kanarak oradaki yaraya tuz bastık. Amerika ve Avrupa'nın müdahil olduğu bu coğrafyalarda barış her zaman gecikir" diyerek Saadet Partisi'nin bu gerçekleri gündeme getirdiği için itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Oruç, son 1 aylık bir sürenin kaldığı 7 Haziran Genel Seçimlerinin ülkeye hayırlar getirmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi. 

SEYFULLAH POLAT

Editör: TE Bilişim