Konya Yenigün Gazetesi'ni ziyaret eden AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, yaklaşık 1 ay sonra gerçekleşecek olan Milletvekili Genel Seçimleri'ne giden süreci, parti olarak yaptıkları çalışmaları, geçmiş dönemde yapılan hizmetleri ve gelecekte yapılması planlanan hizmetleri Yenigün'e değerlendirdi. 

Geride bırakılan 24. Dönemin hem ülke için hem de Konya için verimli bir dönem olduğunu dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, "11 milletvekili arkadaşımızla birlikte gayet uyumlu bir dönemdi. Bir görev dağılımı ve sorumluluk bilinci içerisinde çalışmalarımızı yürüttük. Konya'ya hizmet etmenin gayreti içerisinde olduk. 24. Dönemde Konya için birçok hizmete vesile olundu. Benim sorumluluk alanım sağlıktı. Konya'da yaklaşık eski parayla 1 katrilyon civarında sağlık yatırımı gerçekleştirildi. Bunu övünerek söyleyebiliriz. AK Parti'nin övünülecek en önemli hizmetlerinden biri sağlık alanında yapılan yatırımlardır. İlçelerimizin neredeyse tamamında Devlet Hastaneleri şu an aktif bir şekilde bulunuyor. Bazı bölgelerde nüfusun az olduğu yerlerde entegre hastaneler yapılıyor. Sağlık yatırımlarından Konya geride bıraktığımız 4 yıllık süreçte en üst seviyede faydalandı" diye konuştu.

NUMUNE 2016 SONUNDA TAMAM

Konya'nın sağlık sektöründe en çok dikkat çeken ve üzerinde en çok konuşulan yatırımlarından biri de Konya Numune Hastanesi'nin yeni hizmet binasının yapım süreciydi. Numune Hastanesi ile ilgili problemlerin geride kaldığına işaret eden Baloğlu, ""Şu an temeli bitmiş durumda. İnşaat hızlı bir şekilde yükseliyor. Tahmin edilen süreden çok daha kısa bir zaman içerisinde Numune Hastanesi bitmiş olacak. İhaleyi alan firmanın yetersizliğe düşmesi nedeniyle bir takım yasal süreç gerekiyordu. Yaklaşık 2 yıla yakın bir gecikme yaşandı. Sayın Başbakanımızın talimatıyla yeni ihale hızlı bir şekilde gerçekleştirildi. Şimdi 2016 yılının sonları için bir süre öngörülüyor. İnşallah daha önce bu hastane bitmiş olacak" ifadelerini kullandı.

ŞEHİR HASTANESİ'NİN TEMELİ YAKINDA ATILACAK

Şehir Hastanesi'nin inşasına ilişkin son gelişmeleri de açıklayan Baloğlu, "Şehir Hastanesi için arsanın tapusu teslim edildi. 616 bin metrekarelik arsanın tapusu firmaya verildi. Sözleşme için davet edildi. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde temel atması gerçekleştirilecek. Bir öngörü olarak şunu söyleyebilirim, yaz aylarında buranın temeli atılacaktır. Burası İmar Planı'nda tarım alanı görülmüyor. Burası imar sahası içerisinde. Belediye hizmet alanı olarak gözüküyor. Bu derece büyük bir alanın şehir merkezindeki böyle bir alanın tarım alanı olarak değerlendirilmesi de ne kadar doğrudur, tartışılır. Bir de alternatif olabilecek talebin en yoğun olduğu Karatay bölgesinde buna benzer bir arsa bize gösterilmedi belediyelerimiz ve yerel dinamikler tarafından. Dolayısıyla bu alanın sadece 10'da birine tekabül eden alanı alındı. Zaten tarıma zarar verebilecek, oradaki kurulu düzeni etkileyecek bir durumu yok. Zannediyorum arkadaşlar meslek gereği bu şekilde hareket edebiliyor olabilir. Bizim için önemli olan halkımızın faydasına olmasıdır" dedi. Bölgenin ulaşım açısından avantajlarına da değinen Konya Milletvekili Baloğlu, "Ayrıca burası ulaşıma çok uygun bir yer. Şehir merkezinden ulaşımın yeni tramvay hattı ile birlikte daha kolay olacak olması ve bunun yanında çevre illere bağlantı noktasının üzerinde olması da bir hastane için düşünülebilecek en büyük avantajlar arasında yer alıyor" diye konuştu.

1 YILI DOLMADAN METRO'YU MÜJDELEDİ

Konya'ya kazandırılacak olan Metro yatırımına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, "Metro, çokk iddialı bir proje. Konya'nın geleceğini şekillendirecek, Konya'yı bir cazibe merkezi yapabilecek, yaşanabilir ve tercih edilebilir bir şehir yapacak proje. Bu modern projenin Konya'ya geliyor olmasının en büyük yapı taşı Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'dur. Onun Konyalı olması, Konya'ya çok şey kazandırdı, kazandırıyor. Kendisinin Dışişleri Bakanlığı döneminde de ciddi hizmetler almıştık. Biraz önce sağlıktan bahsettik sadece. Ama bunun yanında ulaşımla ilgili Hızlı Tren, çevre yolunun ihale edilmesi, ulaşım altyapısının geliştirilmesi, havaalanında yeni terminalin yapılması ve apronların kurulması. Bunun yanında Mevlana Müzesi'nin restorasyonu ve ücretsiz hale getirilmesi, Orduevi'nin taşınma sürecinde olması gibi şeyler Konya'nın yıllarca konuştuğu konulardı. Bunlar Başbakanımızın Konya'ya birer hizmetidir. Ülke gündemine ilişkin hengamenin içerisinde Konya için çılgın bir projenin talimatını vermesi ve bunu Konyalılarla paylaşması çok büyük bir hizmet. Bir vatandaş gözüyle bakacak olursak, daha bir yılını doldurmadan Sayın Başbakanımız bu hizmetleri kazandırıyorsa, bu ileride nice hizmetlerin habercisi olacaktır. Bir şehre bu tür fırsatlar yüz yıllarda bir gelir. Siyasi partiler Türkiye genelinde rekabete girebilir. Ama Konya'da rekabetin ve siyasi çekişmenin bir kenara bırakılması lazım. Konya Başbakan'ın etrafında toplanmalı, yanında bulunmalıdır. Çünkü Konyalı vefakardır, kadirşinastır. Kendisine hizmet edeni sever. Konya'nın ve Konyalının menfaati söz konusuysa siyasi kimliğini bir kenara bırakır. Konyalının durması gereken yer de bence Başbakanımızın yanıdır" dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim