Selçuklu Belediye Meclisi'nde 2014 -2019 yılları arasında görev alan Meclis Üyeleri 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde düzenlenen son meclis toplantısında bir araya geldi.  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın onur konuğu olduğu toplantıda Meclis Üyelerine Selçuklu'ya yaptıkları hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi. Selçuklu Belediye Başkanlığı döneminde 9 yıl Selçuklu’ya hizmet veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın da katıldığı meclis toplantısında, 2014 – 2019 döneminde  görev yapan meclis üyelerine plaket takdim edildi. Toplantıda meclis üyelerini Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çipan, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Ak'da yalnız bırakmadı. 

Cumhur ittifakını daha önceden kurduklarını ve Milliyetçi Hareket Partisinden oluşan meclis üyeleri ile yüzlerce kararı oy birliği ile aldıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, meclis çalışmalarında birlik ve beraberlik içinde en küçük bir sorun yaşamadan tüm meclisin huzurlu bir şekilde görev yaptığını belirtti. 

‘SELÇUKLU BELEDİYESİ MARKADIR’

Selçuklu'da güzel hizmetlerin Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Selçuklu Belediye Başkanlığı döneminde ortaya koyduğu vizyon ve ufukla ortaya çıktığını ifade eden Başkan Pekyatırmacı, "Belediye meclisimizin desteğiyle ve belediye yöneticilerimizin, belediye çalışanlarımızın da gayretleriyle çok şükür bugün bizleri gururlandıran işleri hayata geçirmiş olduk. Selçuklu Kongre Merkezi, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi, Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Sille Baraj Parkı, bunlar hakikaten Selçuklu ilçemizin yaptığı  Konyamıza ayrı bir güzellikte değer katan, Konyamızın marka değerini yükselten işler oldu” dedi. 

‘CUMHUR İTTİFAKI MİLLETİMİZİN BEKASI İÇİN VAR’

Milliyetçi Hareket Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çipan da, “Yeni dönemde Cumhur ittifakına uygun hareket edilecektir. Belediye Meclisi üyelerimiz de bu yönde hareket etmektedir. Cumhur ittifakı ile tüm meclis üyelerimizin görev alacağını biliyoruz. Hepsine de şimdiden başarılar diliyoruz. Cenabı Allah hayırlı vazifeler yapmayı nasip etsin. Ülkemiz, bayrağımız, milletimiz ve bekamız için en uygun olan tercih Cumhur ittifakı idi. Bu yönde sarf edilen gayretlerin yerine ulaşacağına, sağlıklı bir seçim sürecini geride bırakacağımıza inanıyoruz. Bu yolda tüm kadrolarımıza başarılar diliyorum" dedi.

‘SELÇUKLU TÜRKİYE'NİN EN VİZYONER İLÇELERİNDEN BİRİ’

Selçuklu'nun Konya'nın en büyük ilçesi olmakla beraber en hızla gelişen ilçesi olduğunu ifade eden Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, “2014 yılında 282 milyon TL olan belediye bütçesi  şu an itibariyle 545 milyon Türk Lirası, 2014 yılında 584 bin olan ilçe nüfusu bugün itibariyle 648 bin 850 oldu. Yani bu beş sene içerisinde nüfusu 64 bin artmış bir ilçeden bahsediyoruz. Bu neredeyse Konya'da orta ölçekli bir ilçe ebatı kadar. Yine geride bıraktığımız dönemde Selçuklu'ya iz bırakacak belediye meclisi faaliyetleri icra edildi ve her anlamda Selçukluda, şehrimizde ve ülkemizde çok önemli olaylara sahne oldu. 3 genel seçim, 1 yerel seçim, 1 referandum, 1 Cumhurbaşkanlığı seçimini geride bıraktık. Ayrıca ülkemizin kaderini de belirleyecek olan 15 Temmuz gibi bir dönemi geride bıraktık. Tabi bu yaşananlar bu yoğun trafik bu hizmetlere hiçbir zaman mani olmadı. Hem Selçukluda hem de Konyamızda en vizyon projelerin ilçemizde üretildiğine şahitlik ettik. Dolayısıyla tüm bu hizmetlerde en büyük pay sahibi olan ve Selçukluya bir vizyon kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyorum. Buradaki çalışmalar sadece Konya'da değil, Türkiye'nin her yerinde takdir topladı. Selçuklu ilçesi şu an Türkiye'nin en vizyoner en iyi yönetilen ilçelerden bir tanesi haline geldi" dedi.

‘ÖNEMLİ OLAN HAYIRLI İŞLER YAPIP HAYIRLA YAD EDİLMEKTİR’

Selçuklu Belediye Başkanı olarak ilçeye 9 yıl boyunca önemli hizmetler kazandıran Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konuşmasında “Çok şükür bu mecliste hep birlikte çok güzel işler ortaya çıkardık. Şunu net söyleyebilirim ki, bu mecliste hiçbir arkadaşımız olumsuz bir şey konuşmadı. Birlik ve beraberlik adına bence en önemli şeylerden bir tanesi budur. Belediye meclisimiz yöneticilerimiz ve çalışanlarımız bize olan inançlarını hiçbir zaman yitirmedi. Onun için bu kadar büyük işler ve önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Bu meclis diğer taraftan da Cumhur ittifakını oluşturmuş bir meclistir. Milliyetçi Hareket Partisinden olan meclis üyesi kardeşlerime de teşekkür ediyorum. İlk günden itibaren hiçbir olumsuzluk yaşamadan hemşehrilerimizin menfaati için yaptığımız her işte bizimle birlikte oldular. Meclis üyesi arkadaşlarıma hassaten teşekkür ediyorum. Bu bizim ikinci meclisimizdi. İlk meclisimizde de üyelerimiz bir çok projede katkıda bulundular, sorumluluk aldılar. Selçuklu Belediye Başkanımızda 2009 yılında başladı, 2014 yılından itibaren de bir çok projede önemli emekleri var. İsmimizi altın harflerle yazdıklarını iltifat ettiler, fakat bizden aldığı bayrağı daha yukarılara taşıyacaktır. Bu konuda inancımız tamdır. Bunun için bilgi birikimi, vizyonu ve kararlılığı vardır. Cenabı Allah yolunu açık etsin inşallah. Selçuklu çok hızlı gelişen bir çok konuda önde olan bir ilçe. Hiçbir arkadaşımız bizim reddedebileceğimiz bir teklifle gelmiş değildir. Her şey olumlu yönde pozitif düşünüldü. Bu konuda da meclis üyelerimize ve teşkilatlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bizi yolda bırakmadınız. Bugün gelinen noktada Selçuklu sadece Konya'nın değil, tüm Türkiye'nin takip ettiği bir ilçe haline geldi. Bu konuda en önemli denge kurumsal yapının ortaya çıkmasıdır. Herkesin sorumluluğunu ve işini biliyor olmasıdır. Çalışan arkadaşlarımızın da bu konuda çok fazla emeği var. İnşallah bundan sonrada Selçuklumuz daha iyi yerlere ulaşacaktır. Kalfalık ve çıraklık dönemlerimiz burada geçti. Rabbim nasip etti şu an Büyükşehir Belediyesi olarak görev yapıyoruz. Hemşehrilerimizinde desteği ile yeni dönemde 5 yıl daha Selçuklu Belediye Başkanımızla birlikte hizmet edeceğiz. Önemli olan hayırlı işler yapabilmektir. Hayırla yad edilmektir. Başlamaktan daha önemlisi bitirmektir. Çıktığımız bu yolda bizden dualarınızı desteklerini eksik etmeyin. Yeni dönem de görev alacak meclis üyelerimize de başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Selçuklu'da 5 yıl boyunca görev yapan Meclis Üyelerine Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çipan ve Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Ak tarafından plaketleri verildi. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim