Konya’nın Ereğli ilçesine, belediye tarafından yaptırılan sosyal tesislerinin açılış törenine katılmak üzere gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partililer tarafından Ereğli Şeker Fabrikası önünde karşılandı. Devlet Bahçeli, Mahalli İdareler Seçimleri’nin erkene alınmasına ilişkin anayasa değişikliğini parti olarak desteklediklerini hatırlatarak, bu değişikliğin referanduma götürülmemesi gerektiğini, tekrar meclise gelmesi halinde yeniden destek vereceklerini söyledi. Bahçeli, “Seçimlerin erkene alınmasını sağlayacak değişikliğin ikinci turunda maalesef arzulamadığımız bir netice ortaya çıkmıştır. Parti olarak daha önceki söz ve kararlılığımızda sabit kalarak meclisteki oylamada üzerimize düşeni yaptık ancak anayasa değişikliği referandum seçeneğinin dışarıda bırakacak bir oy çokluğuyla kabul edilmemiştir. Bu durum karşısında sayın Cumhurbaşkanı ya anayasa değişikliğini referanduma götürecek ya da meclise iade edecektir. Bize göre referandum yolu doğru değildir” dedi.
İMRALI’NIN DAYATMALARINA BOYUN MU EĞDİNİZ
Büyükşehir Belediyeleri ile ilgili kanun tasarısını hükümetin gizli gündemi paralelinde hazırladığını ve ülkeyi eyaletleştirmeye çalıştığını ileri süren MHP Genel Başkanı Bahçeli, “İmralı’nın dayatmalarına boyun mu eğdiniz” diye sordu. Bahçeli sözlerine şöyle devam etti; “Konya’da bu yasa ile 168 belde belediyesi kapatılarak ilçelere bağlanacaktır. Vatandaşların sorunlarını ilk elden dinleyen ve bu kapsamda çözüm arayan belde belediyelerimizin tasfiyesi akılsızlık ve art niyetliliktir. Bu tasarı yoğun göç dalgasının önünü açacağı açıktır. Bu bir zulümdür, otoriter yönetim hevesinin delilidir, ispatlı bir sonucudur. Oslo’da PKK’ya verdiği vaatler acaba bunumu gerektirmiştir. Kandile, köyümüzü ve beldelerimizi yok edip federasyon yönetiminin ümitlerini mi vermiştir” Devlet Bahçeli konuşmasının ardından platform üzerinde beraberindekilerle kurdele keserek yaptırılan sosyal tesislerin açılışını gerçekleştirdi.
İL BAŞKANI PROGRAMA KATILMADI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açılış programlarına Konya il başkanı Hasan Kaya ve yönetim kurulu üyelerinin hiçbiri katılmadı. Genel başkan adayı Koray Aydın’ı destekleyeceklerini daha önce açıklayan il başkanı Kaya, davet edilmedikleri için genel başkanlarının programlarında yer almadıklarını belirtti.  Bahçeli’yi karşılama töreninde eski il başkanı Ali Yücel ve eski il yönetimi de katıldı. Ankara, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Aksaray, Niğde, Karaman ve Kırşehir il başkanları ile ilçe ve belde belediye başkanları açılış töreninde yer aldı.
İHA
 
Editör: TE Bilişim