Konya Büyükşehir Belediyesi, Aziziye Caddesi ve çevresinde asfalt ve çevre düzenleme çalışmaları yapıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, trafiğin etkilenmemesi için özellikle gece çalışması yapılan tarihi şehir merkezindeki çalışmaların tamamlanmasıyla trafik akışında büyük bir rahatlama olacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Aziziye Caddesi ve çevresinde çevre düzenleme çalışmaları yapıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarihi şehir merkezinde önemli caddelerden biri olan Aziziye Caddesi’nin standardını artırmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, ekiplerin bölgedeki trafik akışını etkilememek için gece çalışması yürüttüğünü dile getirdi. 

AZİZİYE CADDESİ’NDEKİ TRAFİKTE BÜYÜK BİR RAHATLAMA OLACAK 

Başkan Altay, “Aziziye Caddesi ve çevre düzenlemesi çalışmalarımız kapsamında 2 bin 500 metre bordür ve 5 bin metrekare doğal taş kullanıldı. Ayrıca yağmur suyunun uzaklaştırılması ile ilgili ızgara çalışmaları da tamamlandı. Şu anda yolun son kat asfalt kaplanması yapılıyor. Ayrılmış yol olarak projelendirdiğimiz ve yol genişliği 14 metre olan Aziziye Caddesi’ndeki projemizle caddedeki trafik akışı büyük ölçüde rahatlayacak” ifadelerini kullandı. Başkan Altay, proje kapsamında Sahip Ata Caddesi’nde de bir takım düzenlemeler yapılacağını ifade ederek, bu kapsamda söz konusu caddede gerçekleştirilecek düzenlemenin de en kısa sürede tamamlanacağını sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim