Hain Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz 2016’da Türkiye’yi hedef aldığı darbe girişiminin ardından 3 yıl geçti. Hain darbe girişiminin ardından 15 Temmuz’un 1. yıldönümünde bu kara gün “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak ilan edilmişti. 15 Temmuz’un 2. yıldönümünde de bu kapsamda Türkiye’nin dört bir yanında etkinlikler gerçekleştirilmişti. 15 Temmuz’un 3. yıldönümü de aynı etkinliklere sahne oldu. Hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak, kara gecede şehit olanları yad etmek amacıyla yapılan etkinlikler kapsamında Konya yine Mevlana Meydanı’nda biraraya geldi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu kara gecede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın “Meydanlara çıkın” çağrısına kulak vererek, o gece meydanlara inen Konya, devletinin ve milli iradenin yanında yer almıştı. 15 Temmuz’un 3. yıldönümünde yine Mevlana Meydanı’nda buluşan Konyalılar, 15 Temmuz kara gecede ortaya koyduğu cesaret ve milli ruhla yine meydandaki yerini aldı. 

ETKİNLİKLER SABAH SAATLERİNDE BAŞLADI

Konya’da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri sabah saatlerinde başladı. Protokolün Konya Şehitliği’ne yaptığı ziyaretle başlayan etkinlikler, Hatim Duası ile devam etti. 15 Temmuz kara geceyi anlatan fotoğraf sergilerinin açılışı gerçekleştirildi. Akşam saat 20:00 itibari ile de Mevlana Meydanı’ndaki programlar başladı. 

10 BİN ADET BAYRAK DAĞITILDI

Mevlana Meydanı’nda gerçekleştirilen program çerçevesinde Mevlana Meydanı yine hınca hınç doldu. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. Yıldönümü nedeniyle Mevlana Meydanı’nda toplanan binlerce Konyalı vatandaş, hain girişimin ardından geçen 3 yıla rağmen aynı ruh ve heyecanla “Buradayız” mesajı verdi. 7’den 70’e Mevlana Meydanı’na akın eden vatandaşlar, 15 Temmuz’da olduğu gibi birlik ve beraberliğin en güzel görüntülerini yeniden sergiledi. Mevlana Meydanı’nda alana gelen vatandaşlara 10 bin adet Türk bayrağı dağıtıldı. Sloganlar ve marşlar eşliğinde, dillerde tekbirlerle hainlere en güzel cevabı veren Konya, Mevlana Meydanı’nı adeta kırmızı-beyaza boyadı. Konya’da ortaya konan milli birlik ve beraberlik coşkusu görülmeye değerdi. 

STK’LAR DESTEK VERDİ

Konya Valiliği tarafından düzenlenen Konya’da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri, Konya’daki sivil toplum kuruluşlarından da destek gördü. Yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik adına Konya’da göz dolduran etkinliklere imza atan sivil toplum kuruluşları, Konya’da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nü de unutmadı. Mevlana Meydanı’na akın eden STK temsilcileri ve üyeleri, 3. yılında 15 Temmuz hain girişime karşı yine güç birliği yaptı. 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Mevlana Meydanı’nda gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için emniyet güçleri gerekli önlemleri aldı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Meydan’da giriş çıkışlar kontrol altında tutuldu. Bazı yüksek binaların çatılarında ise emniyet güçlerinin nöbet tuttuğu görüldü.

7’DEN 70’E HERKES MEYDANDAYDI

Mevlana Meydanı yine güzel bir görüntüye sahne oldu. Kadın-erkek, genç-yaşlı demeden 7’den 70’e konyalı vatandaşlar meydanı doldurdu. Özellikle çocukların ve yaşlıların ellerinde Türk bayrakları alarak coşkuya ortak olması, renkli görüntüleri de beraberinde getirdi. 

SLOGANLAR ATILDI PANKARTLAR AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı konuşma, Mevlana Meydanı’nda canlı verildi. Dev ekranlarda verilen konuşma, Mevlana Meydanı’ndaki coşkuyu da artırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuştuğu sırada sık sık sloganlar atıldı. Bazı vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerine askeri üniforma giydirilmiş, “Başkomutan Erdoğan” yazılı fotoğraf açtı. Bazı vatandaşlar da “15 Temmuz milletin destanıdır” pankartları açtı. 

BAŞKANLAR HALKLA BULUŞTU

Mevlana Meydanı’nda toplanan Konya protokolü vatandaşlarla biraraya geldi. Sık sık vatandaşlarla kucaklaşan ve sohbet eden Belediye Başkanları, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim