Kafkaslardan Ortadoğu’ya, Afrika’dan Uzak Doğu’ya  binlerce aileye Konyalı hayırseverlerin yapmış olduğu Kurban bağışlarını ulaştıran AYDER,  yapılan nakdi yardımları ulaştırarak binlerce  yetim, mazlum ve ihtiyaç sahibi ailenin yüzünü güldürdü.

Arakan’da  kurban bayramını geçiren Araştırmacı-Yazar Abdulkadir Şen, "Allah’ın izniyle Arakana sıfır noktasına kadar gidip AYDER  hayırseverlerin  yardımlarını tasadduklarını  mazlum, yetim ve yoksullara ulaştırdık.Vekaletlerini aldığımız kurbanlar en ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Ayrıca Arakan da ciddi bir şekilde su ihtiyacı var burada acilen su kuyusu açılması  ve gıda yardımlarının dağıtılması gerektiğini bununla birlikte göç etmek zorunda kalan insanların barınması için ise Çadırlara ihtiyacı var" dedi.

Mali’de ki kurban programına iştirak eden AYDER gönüllüsü İlahiyatçı-Yazar Zekeriya Çelik, "Fakirlik yokluk ve garibanlığın hemen farkedildiği  bu şehirde insanların sade, samimi ve mutmain  tavırları  dikkat çekiyor.Yokluğa rağmen kimse ekmek para gibi kişisel isteklerde bulunmuyor. Çocuklarımıza medrese, halkımıza su kuyusu, müminlerimize mescit inşa edin.... Çok güzel  bir ortamda neşe içerisinde yaklaşık 250 hisse kurban kesildi. Akşam namazına kadar dağıtıldı. Daha önceden ihtiyaç sahiplerine  verilen biletleri getirenlere poşetler içerisinde  etler dağıtıldı.  Binlerce poşet her bir mahalleye ayaklarına kadar götürüp dağıtılırken gülen yüzler, semaya yükselen dualar,sevinç gözyaşlarıyla onlardan daha çok biz mutlu olduk elhamdülillah. Dikkatimizi çeken en önemli şey; bu kadar yokluğa rağmen bir tane kişiden ve bir tane gruptan bir tane bile tartışma ve kargaşa görmedik. Sakin düzenli  ve disiplinli bir dağıtım oldu. Bu zevki ve bu güzelliğe vesile olan tüm AYDER gönüllülerimize teşekkür ederiz. Organizeyi yapan AYDER yönetimine  de şükranlarımızı sunarız. Allah'a emanet olun güzel  kardeşlerim" ifadesini kullandı.

"Müminler ancak kardeştir, diyerek dünyanın dört bir tarafına ekiplerimiz ve gönüllülerimiz yollara çıktı" diyen AYDER Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çelik  de, şunları söyledi: "Bölgelere ulaştığımızda insanların kendilerine et verip karınlarını doyurmaktan ziyade bizlerden  Kurban Bayramını onlarla geçirip kendilerine sahip çıkılmasının çok daha önemli gördüklerini gözlemledik. Kardeşlerimizin yanlarından onlara daha faydalı olabilmek kardeşliğimizin  pekişmesi için  yeni projelerle yanlarına gitmek üzere ülkemize geri döndük. Ayrıca yayınımız tüm faaliyetlerimiz  resimlerle, videolarla kayıt altına alınmıştır. Bizi bu güzel işte istihdam eden Alemlerin Rabbine hamdolsun. Allah ülkemizin dört bir tarafındaki hayırsever bağışçılardan razı olsun."

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim