Beyşehir Belediyesi öncülüğünde TOKİ İdaresi Başkanlığı tarafından Huğlu Mahallesi’nde hayata geçirilen toplu konut projesi yörede yaşayıp ev hayali kuran 99 aileyi evsahibi yaptı. Düzenlenen törende konutlarının anahtarlarına kavuşan ve yeni evlerine taşınmaya hazırlanan aileler büyük bir mutluluk yaşıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, ilçenin av tüfeği üretim merkezlerinden Huğlu Mahallesi’nde yaşayan mahalle sakinlerinden gelen talep üzerine Beyşehir Belediyesi’nin girişimleri sonucu bir süre önce yerleşimde TOKİ Başkanlığı bünyesinde toplu konut projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlandığını hatırlattı.

Bu çerçevede Huğlu’da 99 konutun inşa edilmesine başlandığını vurgulayan Özaltun, ihale süreci sonrasında işi üstlenen firma tarafından konutların bitirilmesiyle hak sahibi ailelerin de bir süre önce çekilen kura sonucu oturacakları yeni dairelerinin belirlendiğini, yeni yıl itibariyle ise anahtar teslimlerinin yapıldığını söyledi.

Özaltun, Beyşehir’e bağlı bir dış mahallede yaptıkları girişim sonucu ilk kez TOKİ Başkanlığı tarafından böylesine büyük bir toplu konut projesi üretildiğini, gelen yoğun talepler üzerine benzer projelerin diğer dış mahallelerde de devreye konulabilmesi için gerekli adımları attıklarını belirterek, “Huğlu Mahallemizde 110 metrekarelik alana sahip 18 adet 3+1, 75 metrekarelik ise 2+1 olmak üzere toplamda 99 konut inşa edildi. Huğlu Mahallesi sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Darısı inşallah diğer dış mahallelerimize…”dedi.

SOĞUK İKLİM YAPISINA UYGUN KONUTLAR İNŞA EDİLDİ

Huğlu Mahallesi Muhtarı Mehmet Harman ise, yerleşim merkezinde toplu konuta yönelik taleplerin yoğunlaşması üzerine Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’la birlikte 4 yıl önce TOKİ Başkanlığı’na müracaat ettiklerini vurgulayarak, “Girişimlerimiz netice verdi ve proje kapsamında üretilecek konutların yapımına başlanması için 2016 yılı Kasım ayında ihale sürecine çıkıldı. 2019 yılı başları itibariyle ise hak sahiplerine anahtar teslimlerini yaptık. Burada, kapıcı dairesi ile birlikte 100 konutumuz var. Konut sahibi olanların tamamı da gerçekten bir konuta ihtiyacı oluşan kişilerden oluşuyor. Ve özellikle yüzde 80’i genç kesim diyebileceğimiz yeni evli aileler. Yani, ilk kez evsahibi olan aileler. Bazı ailelerimiz var ki, konutunda ilk defa kaloriferi, asansörü görecek. O yüzden, anahtar teslim töreninde çok duygusal anlar yaşandı. Burada daireler, Huğlumuz dağlık bir alanda olduğu ve yüksek rakıma sahip bir alanda kurulu olduğu için soğuk iklim şartlarına göre hem iç, hem de dış cephe yalıtımı ile inşa edildi. Bu nedenle, en üst seviye bir yalıtım sistemi uygulandı. Malzemede hiçbir teferruattan kaçınılmadan, gayet güzel, kaliteli evler yapıldı. Artık taşınma işlemleri başlayacak. Şu anda hava şartlarından dolayı sadece yeni evlerde taşınma öncesi bir hazırlık söz konusu. İlk başlarda, ‘buraya TOKİ yapılmaz’ deniliyordu. Ama, çok şükür ki istedikten sonra, bazılarının da duaları ve devlet büyüklerimizin destekleri ile bu hizmeti Huğlu Mahallemize kazandırdık. İnşallah mahalle sakinlerimiz sıcak yuvalarına taşınma işlemlerinin de tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerden itibaren kavuşmuş olacak. Mahallemizde hayata geçirilen bu proje sebebiyle belediye başkanımıza, milletvekillerimize ve bu konutların yöremize kazandırılmasında bizlere büyük güç veren Huğlu halkımıza çok teşekkür ediyorum. Demek ki, istenildikten sonra her şey oluyor, bunu da vatandaşlarımızın sayesinde görmüş olduk” dedi.

TOKİ konutu hak sahiplerinden Özgür Yücel, yeni dairelerinin anahtarlarına kavuşmanın sevinç ve heyecanını tüm aileler gibi kendilerinin de yaşadığını dile getirerek, “1.5 yıllık evliyim. İki aylık oğlum var. Av tüfeği sektöründe çalışıyorum. Huğlu halkı olarak yerleşim merkezinde konut sıkıntısı yaşıyorduk. Bu sorun, bu projeyle birlikte çözüme kavuştu. İki yıldır bekledik, çok emek harcandı ama değdi. Kirada oturuyorduk, tabi soba ile ısınmaya çalışıyorduk. Şimdi TOKİ sayesinde ev sahibi olduk ve mutluyuz, sıcak bir yuvaya kavuştuk. Burada bu kadar iş imkanı olmasına rağmen dışarıya göç veriyorduk. Bu gibi sorunların önüne geçilmiş oldu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

TOKİ konutlarından daire sahibi olan Ahmet Zor da, yeni evlerine taşındıktan sonra aile olarak çok rahat edeceklerini düşündüklerini belirterek, “Çok mutluyum, anlatamam. Bir torunum var her şeyi unutturuyor. Torunumla yeni evimde çok çok mutlu olacağız. Ev de çıktı, mutluluğumuz ikiye katladı” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim