Konya’nın bir dönem en nezih parkları arasında yer alan Trafik Parkı, şimdilerde alkollü içki tüketilen bir mekan haline geldi. Bu durumdan rahatsız olan bölgedeki mahalle sakinleri, parkın yeniden düzenlenerek halkın kullanımına sunulmasını istiyor. 

Konya’nın Meram İlçesi’ne bağlı Şeyh Sadrettin Mahallesi Sukufe Sokak’ta bulunan ve “Trafik Parkı” olarak bilinen park alanı uzun süredir kullanılmaz halde. Daha önce özel bir işletme eliyle uzun süredir hizmet veren park, bir dönem Konya’nın en nezih parkları arasında yer alıyordu. Şehir merkezinde bulunması ve içerisinde çocukların eğlenebileceği imkanların yer alması nedeniyle park, vatandaşların uğrak mekanlarından biri olarak dikkat çekiyordu. Ancak park, işletmecinin bırakması nedeniyle uzun bir süredir boş bir şekilde duruyor. Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiği bilinen alanın biran önce yapılacak düzenlemelerle yeniden vatandaşın kullanabileceği bir park haline getirilmesi isteniyor. 

ALKOL ALINAN BİR MEKAN OLDU

İşletmenin parkı bırakmasıyla atıl duruma geçen bölgede bazı olumsuzluklar ortaya çıkmaya başladı. Özellikle parkın içki tüketilen bir mekan haline gelmesi, bölgedeki vatandaşları tedirgin ediyor. Parkın içerisinde bulunan içki şişeleri, bu durumu doğrularken, Konya’nın merkezinde yaşanan bu olumsuz durumun şehre yakışmadığı belirtiliyor. Yetkililerden alanın düzenlenerek yeniden vatandaşların kullanabileceği bir park olarak açılması isteniyor. 

KAFEM OLARAK HİZMET VERSİN ÖNERİSİ 

Büyükşehir Belediyesi’nin şehirdeki en önemli hizmetlerinden biri hizmet sektöründeki iştiraki olan Kafem’ler. Şehrin önemli bölgelerinde yer alan Kafem’ler, nezih yapısıyla, vatandaşların ailecek hizmet alabileceği özel mekanlar haline geldi. Fiyatlarının da cazip olması nedeniyle oldukça beğenilen Kafem’lerin güzel bir hizmet olduğu herkesçe biliniyor. Büyükşehir Belediyesi ise Kafem’lerin hem kalitesini artırmak hem de şehirde yaygınlaştırmak adına çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda, Konya’nın merkezinde bulunan ve daha önce nezih ortamıyla sıkça kullanılan Trafik Parkı’nın, Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyacağı projeyle Kafem olarak hizmet verebileceği öneriliyor. Böyle bir hizmetin bölge halkına sosyal bir alan olarak fayda sağlayabileceği gibi, parkın Tren Garı’na yakın olması nedeniyle şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşların da kullanabileceği bir mekan olarak kazandırılabileceği değerlendiriliyor. 

ABDULLAH AKİF SOLAK 

Editör: TE Bilişim