Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata; “Tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz. 2011 yılında AK Parti Hükümeti bunu yapmıştı. O yıl 232 bin 4/B’li kamu çalışanı kadroya geçirilmişti. Sonradan tekrar sözleşmeli alımlar oldu. Biz 4/B konusunu yargıya taşıdık. Umut ediyoruz ki yargı talebimiz doğrultusunda karar verir ve bu sorunu kökten çözer. Bu çözülene kadar şu anki 4/B’li çalışanların sorunlarının çözülmesini talep ediyoruz. Bu arkadaşlarımız mazeret tayin hakkından bile mahrumlar, büyük aile dramları yaşanıyor. Devletimiz aile bütünlüğünü sağlamak zorundadır. Bu yüzden tüm 4/B’liler kadroya geçirilerek, bu sorun kökten çözülmelidir” diye konuştu.

Ek gösterge ile ilgili açıklama yapan Ata; 24 Haziran seçimlerinden önce 4 meslek grubunun ek göstergelerinin 3600’e çıkarılacağı sözü verildiğini hatırlatarak, bu sözün üzerinden bir yıl geçmesine rağmen konuya ilişkin adım atılmadığını söyledi. Ayrıca ek göstergenin sadece 4 meslek grubuna değil, tüm çalışanlara verilmesi gerektiğini de ifade ederek, “4 meslek grubuyla ilgili bir adım atılır da diğer meslek grupları dışlanırsa, toplumda huzursuzluk oluşur. Biz tüm kamu çalışanlarının ek gösterge oranlarının ihtiyaca ve beklentilere göre yeniden düzenlemesini talep ediyoruz. Ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde çalışma barışı bozulacaktır. Bu konuda Meclis'ten beklentimiz, Cumhurbaşkanımızın verdiği sözün yerine getirilmesidir” dedi.

Mevcuttaki yetkili sendikanın 2012 yılından bu yana başarısız toplu sözleşmelere imza attığını vurgulayan Tanfer Ata, “2018 yılı enflasyonu yılsonu itibariyle yüzde 20.31 gerçekleşti. Bunların beceriksizliği nedeniyle tarihimizde ilk kez maaş zammının neredeyse iki katından fazla enflasyon farkı aldık. 2019 yılı için yüzde 9 zamma imza attılar. Ama Merkez Bankası’nın yılsonu enflasyon hedefi yüzde 16.43’tür. Hedef tutturulsa dahi kamu çalışanları yüzde 7.43 oranında zarardadır. Dolayısıyla böylesine tarihi başarısızlıklara imza atmış olan bir sözde yetkili sendikanın Ağustos ayında yine ‘yetkili’ sıfatıyla o masaya oturacak olmasından ciddi endişe duyuyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim